Terug naar Met deze 13 nieuwe emoji wil Apple mensen met een handicap beter vertegenwoordigen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met deze 13 nieuwe emoji wil Apple mensen met een handicap beter vertegenwoordigen

Door Koen van Ekeren26 maart 2018 10:372 min. leestijd0

Alle huidskleuren, religies en geslachten lijken inmiddels wel in een emoji gegoten. Maar er is nog één belangrijke groep waar nog niet aan is gedacht: mensen met een handicap. Met een nieuwe reeks emoji’s wil Apple daar verandering in brengen. Het bedrijf pleit voor dertien nieuwe emoji’s die mensen met een beperking beter moeten vertegenwoordigen.

emoji handicap

Emoji’s voor mensen met een handicap

De dertien emoji’s heeft Apple voorgesteld aan het Unicode Consortium, een non-profitorganisatie die de wereldwijde standaard voor emoji’s bepaalt. Wanneer zij de emoji’s goedkeuren, kunnen ze onderdeel worden van Emoji 12.0. Deze versie moet begin 2019 verschijnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe emoji’s zijn onder meer geleidehonden, hoortoestellen, roltoestellen en een armprothese. De meeste hiervan zijn beschikbaar in verschillende huidtinten. Volgens Apple is dit nog maar een ‘startpunt’, dus mogelijk volgen er meer emoji’s die gericht zijn op mensen met een handicap.

‘Eén op de zeven mensen wereldwijd heeft een bepaalde vorm van handicap’, stelt Apple in een toelichting. ‘Bijvoorbeeld een visuele, auditieve of motorische beperking, of een meer verborgen, onzichtbare handicap. De bestaande emoji zijn gericht op een grote groep mensen en activiteiten, maar slechts weinig hebben betrekking tot de levenservaringen van mensen met een handicap.’

De nieuwe emoji’s

Eerder dit jaar gaf Unicode aan dat het dit jaar 157 nieuwe emoji’s introduceert. Het gaat onder andere om dieren, superhelden, nieuwe haarstijlen en meer expressieve gezichten. Waarschijnlijk lanceert de organisatie ze op 11 juni 2018. Dit betekent dat de plaatjes waarschijnlijk al beschikbaar zijn in iOS 12.

Bekijk alle nieuwe emoji’s hier:

emoji mensen beperking

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar