Terug naar Binnenkort zie je hoeveel tijd je verspilt aan Instagram
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Binnenkort zie je hoeveel tijd je verspilt aan Instagram

Door Laura Grootaarts17 mei 2018 10:252 min. leestijd0

Hoeveel tijd verdoe je eigenlijk met het doorakkeren van je Instagram-feed? Binnenkort weet je het, want Instagram krijgt een functie die je precies laat zien hoeveel tijd je aan de app besteed hebt.

Instagram houdt de tijd bij

Een ontwikkelaar vond de optie ‘User insights’ in de code van de Android-versie van Instagram, zo is te lezen op TechCrunch. Later werd het nieuws op Twitter bevestigd door Instagram-directeur Kevin Systrom. We zitten massaal vastgekleefd aan onze iPhones en het is tijd voor verandering, aldus Systrom.

instagram app tijd bijhouden

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Begrijpen wat voor impact tijd online heeft op mensen is belangrijk, en het is aan bedrijven om hier eerlijk over te zijn. We willen een deel van de oplossing zijn. Ik neem die verantwoordelijkheid serieus.’

Instagram is overigens niet het eerste en ook zeker niet het laatste bedrijf dat de hand in eigen boezem steekt. In het nieuwe Android P bijvoorbeeld, zitten ook diverse opties om je smartphone-verslaving aan banden te leggen. Zo kun je timers instellen voor app-gebruik. Op je iPhone kun je trouwens via een omweggetje nu ook al checken hoeveel tijd je Instagram op het scherm hebt: kijkt bij ‘Instellingen>Batterij’ en tik op het klokje boven de rij met apps.

Afschrikwekkend getal

Het is nog onduidelijk hoe de toekomstige Instagram-functie precies werkt, en of de tijd per dag, week, maand, jaar of aller tijden wordt weergegeven. Het getal zal bij sommige gebruikers hoe dan ook behoorlijk afschrikwekkend zijn. En dan worden de tig appjes met fotofilters waar de gemiddelde selfie eerst doorheen wordt gehaald, nog buiten beschouwing gelaten …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar