Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Binnenkort zie je hoeveel tijd je verspilt aan Instagram

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Hoeveel tijd verdoe je eigenlijk met het doorakkeren van je Instagram-feed? Binnenkort weet je het, want Instagram krijgt een functie die je precies laat zien hoeveel tijd je aan de app besteed hebt.

Instagram houdt de tijd bij

Een ontwikkelaar vond de optie ‘User insights’ in de code van de Android-versie van Instagram, zo is te lezen op TechCrunch. Later werd het nieuws op Twitter bevestigd door Instagram-directeur Kevin Systrom. We zitten massaal vastgekleefd aan onze iPhones en het is tijd voor verandering, aldus Systrom.

instagram app tijd bijhouden

‘Begrijpen wat voor impact tijd online heeft op mensen is belangrijk, en het is aan bedrijven om hier eerlijk over te zijn. We willen een deel van de oplossing zijn. Ik neem die verantwoordelijkheid serieus.’


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Instagram is overigens niet het eerste en ook zeker niet het laatste bedrijf dat de hand in eigen boezem steekt. In het nieuwe Android P bijvoorbeeld, zitten ook diverse opties om je smartphone-verslaving aan banden te leggen. Zo kun je timers instellen voor app-gebruik. Op je iPhone kun je trouwens via een omweggetje nu ook al checken hoeveel tijd je Instagram op het scherm hebt: kijkt bij ‘Instellingen>Batterij’ en tik op het klokje boven de rij met apps.

Afschrikwekkend getal

Het is nog onduidelijk hoe de toekomstige Instagram-functie precies werkt, en of de tijd per dag, week, maand, jaar of aller tijden wordt weergegeven. Het getal zal bij sommige gebruikers hoe dan ook behoorlijk afschrikwekkend zijn. En dan worden de tig appjes met fotofilters waar de gemiddelde selfie eerst doorheen wordt gehaald, nog buiten beschouwing gelaten …