Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Instagram verbergt binnenkort hoeveel likes je krijgt’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Instagram aantal likes verbergen


Lees verder na de advertentie

In Instagram draait alles om hartjes en likes, maar het populaire sociale media-kanaal zoekt naar manieren om dat te veranderen. Volgens een code die is gevonden in de app, test Instagram met het verbergen van het aantal likes dat een post krijgt. Hiermee wil Instagram de sociale druk verminderen.

Instagram aantal likes verbergen

De verandering werd ontdekt door Jane Manchun Wong, die regelmatig verborgen functies van sociale media-apps boven water haalt. Uit haar gedeelde screenshots blijkt dat Instagram test met het verbergen van het aantal likes bij een bericht. Dit is alleen zichtbaar voor de gebruiker die de foto of video plaatst. Wel zie je bij sommige berichten een paar namen van gebruikers die het bericht een like hebben gegeven.

In het testscherm geeft Instagram ook toelichting: ‘We willen dat gebruikers zich focussen op de inhoud van een bericht, in plaats van hoeveel likes een bericht krijgt. Tijdens deze test is het aantal likes dat een bericht krijgt alleen te zien voor de persoon die het bericht deelt.’


kooptip

Of Instagram de verandering ook doorvoert, is onzeker. In een verklaring aan The Verge meldt een woordvoerder van Instagram dat het kanaal nog niet actief met de functie test. ‘Maar we denken altijd na over manieren om de druk op Instagram te verminderen.’

Voor veel gebruikers kan die verandering een positief effect hebben. Vooral onder jongeren was de druk om leuk gevonden te worden, nog nooit zo groot. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het maken van het perfecte plaatje stress veroorzaakt. Ook heeft het krijgen van weinig likes invloed op het echte leven: het maakt jongeren depressief en het kan zelfs leiden tot psychische problemen.

De problemen waren er ook bij het beroemdste ei van de wereld, in januari goed voor de meeste vind-ik-leuks bij een bericht ooit. Daarna publiceerde het nog drie nieuwe ei-selfies, met steeds grotere scheuren. ‘De druk van sociale media heeft me in zijn greep’, is de krachtige boodschap in een latere video.

https://www.instagram.com/p/BtPBdoGg5EI/

Bron: The Verge