Terug naar Instagram laat met nieuwe functie zien hoe verslaafd je bent
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Instagram laat met nieuwe functie zien hoe verslaafd je bent

Door Koen van Ekeren16 november 2018 14:342 min. leestijd0

Verlies je jezelf dagelijks uren in het maken van de perfecte eetfoto, het scrollen door de tijdlijn en het openen van Stories? Dan wordt het misschien tijd om te minderen. Daar gaat het platform je bij helpen, want de dienst introduceert nieuwe functies die je helpen afkicken van je Instagram-verslaving.

Instagram app icoon

Instagram verslaving

De opties om je Insta-verslaving een halt toe te roepen, bevinden zich in het paneel ‘Je activiteit’. Hiervoor ga je eerst naar je eigen pagina; dat doe je door in de app rechtsonder op het Profiel-icoon te tikken. Tik vervolgens op de drie op elkaar gestapelde lijnen, in de rechterbovenhoek van het scherm. Hier druk je op ‘Je activiteit’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het getal bovenaan laat zien hoeveel tijd je gemiddeld dagelijks aan de Instagram-app spendeert. Daaronder vind je een staafdiagram met je Instagram-gebruik van de afgelopen week. Door erop de tikken, zie je hoeveel minuten je die dag actief was.

Instagram verslaving

Als je bent geschrokken van de confronterende cijfers, kun je meteen aan de slag met de twee onderste opties. Via de eerste stel je een limiet in. Wanneer je die limiet bereikt, krijg je een melding. Die is enkel bedoeld om je te waarschuwen, want door op ‘OK’ te drukken kun je gewoon verder gaan met de app.

Met de onderste functie zorg je dat je minder notificaties ontvangt. Je bepaalt bijvoorbeeld dat je alleen meldingen krijgt bij vind-ik-leuks en opmerkingen van mensen die jij ook volgt. Nog beter werkt het natuurlijk om helemaal geen notificaties toe te laten. Dat stel je in via de Instellingen-app van je iPhone, waar je op ‘Berichtgeving>Instagram’ tikt en de schakelaar achter ‘Sta berichtgeving toe’ op grijs zet.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Schermtijd

Als je het écht serieus wilt aanpakken met minderen, kun je beter een nieuwe functie van Apple gebruiken: Schermtijd. Daarmee kun je ook applimieten instellen – en die zijn wat lastiger om te negeren.

Ga naar de Instellingen-app van je iPhone, tik op ‘Schermtijd’ en druk boven op ‘iPhone’. Je ziet nu een staafdiagram, met daaronder de meest gebruikte apps. Instagram staat daar waarschijnlijk hoog. Tik op de app, kies voor ‘Voeg limiet toe’ en stel in hoe lang je de app dagelijks maximaal wilt gebruiken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar