Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zet je meest beluisterde artiesten in een festivalposter met de app Instafest

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Instafest app


Lees verder na de advertentie

Ken jij de app Instafest al? Log hier in met het account van je muziekdienst en hij genereert automatisch een gepersonaliseerde festivalposter, gebaseerd op de artiesten waar jij het meest naar hebt geluisterd. Wie komen er op jouw festival allemaal optreden?

Instafest: app voor muziekfans

Als jij een festivalorganisator was, welke muzikanten zou je dan allemaal uitnodigen? Nu is het echt niet nodig om al je afspeellijsten uitgebreid door te spitten. De web-app Instafest vogelt deze line-up namelijk automatisch voor je uit.

Instafest tovert de muziekgeschiedenis van je Spotify-account (sorry Apple Music-abonnees) om tot een realistische festivalposter. De app ziet namelijk naar welke artiesten jij de afgelopen weken, maanden of sinds het maken van je account hebt geluisterd. De meest voorkomende namen worden vervolgens in een poster geplakt, verdeeld over drie festivaldagen. Daarbij geldt: hoe groter de naam van een artiest, hoe meer je ernaar hebt geluisterd.

Op sociale media worden de posters de afgelopen dagen steeds meer gedeeld. Niet gek: elke december kijken muziekfans ernaar uit om hun luistergeschiedenis van het afgelopen jaar te delen. Meestal met dank aan overzichten als Spotify Wrapped en Apple Music Replay, maar nu dus ook met Instafest. Al kun je deze app juist altijd gebruiken, het hele jaar door.

Maak een poster met de app Instafest


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Benieuwd wie er op jouw persoonlijke festivalposter staan? Pak dan je iPhone, iPad of Mac erbij en zorg ervoor dat je de inloggegevens van je Spotify-account paraat hebt. Volg daarna de volgende stappen:

  • Open de website van Instafest.
  • Kies ‘Sign in with Spotify’.
  • Vul de inloggegevens van je Spotify-account in.

De poster wordt nu automatisch gegenereerd. Wil je hem meteen delen? Klik dan op ‘Safe and Share>Share>Bewaar afbeelding’  om hem in je fotobibliotheek te zetten. Nu kun je hem doorsturen waar en naar je wie maar wilt.

Poster personaliseren?

Mocht je nog niet tevreden zijn, dan kun je de poster voor het opslaan verder naar je hand zetten. Scrol maar eens naar beneden: hier vind je een hele lijst aan personalisatie-opties. Bij ‘Include top artists’ geef je aan tot hoever terug de app naar je luistergeschiedenis mag kijken: vier weken, zes maanden of zelfs tot het begin van je account.

Helemaal onderaan het lijstje kun je aanvinken of je (gebruikers)naam en ‘basic score’ op de poster mogen staan. Laatstgenoemde is een score op basis van hoe uitzonderlijk jouw muzieksmaak is. Hoe hoger de score, hoe minder speciaal deze is. Een echte muzieksnob wil die daarom nog wel eens verbergen.

Bij ‘Choose a style’ pas je zelfs de stijl van je poster aan. Met ‘Mojave Dusk’ zie je een woestijn, ‘LA Twilight’ een skyline en ‘Malibu Sunrise’ een zonnig strand. Die laatste zie je ook in de poster hierboven.

Alles over je muzieksmaak

Zoals gezegd staat iedere muziekfanaat aan het eind van het jaar te popelen om terug te blikken op hun luistergeschiedenis van de afgelopen maanden. Bij Apple Music kan dit met ‘Apple Music Replay‘, een jaaroverzicht van je meest beluisterde artiesten, nummers, albums en meer. Spotify-gebruikers doen dit juist met Spotify-wrapped, een doorgaans nog uitgebreidere weergave met dezelfde soort gegevens. Beide overzichten zijn nu al beschikbaar voor 2022!

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!