Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe Apple-producten duiken op in bèta’s iOS en macOS!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iMac-iPad-XDR-design


Lees verder na de advertentie

Gisteren heeft Apple een aantal bèta’s uitgebracht – testversies van software die binnenkort gelanceerd wordt. Hierin zitten verwijzingen naar Apple-producten die op dit moment nog niet te koop zijn: het gaat om twee nieuwe iMacs en een iPad Pro.

Twee nieuwe iMacs …

Apple bracht gisteren de vijfde bèta van macOS Big Sur 11.3 uit. In de code hiervan zitten verwijzingen naar twee nog niet eerder genoemde iMac-modellen. In de macOS-bèta wordt ernaar verwezen met ‘iMac21,1’ en ‘iMac21,2’.

Al een tijd wordt er druk gespeculeerd over de komst van nieuwe iMacs. Deze zouden voor het eerst in bijna tien jaar een nieuw design krijgen, dat sterk lijkt op Apple Pro DisPlay XDR. Dat wil zeggen, smalle randen rondom het scherm en geen ‘kin’. Mogelijk is de iMac straks ook verkrijgbaar in verschillende kleuren: het kleurenpalet van de iPad Air 2020. Zo kleurrijk als eind vorige eeuw gaat het dus niet worden.

Opvallend zijn ook de veranderingen in het iMac-assortiment van Apple in de laatste weken. De iMac Pro is niet meer te koop. En bij de 21,5-inch iMac 4K, heb je opeens minder keuze qua opslagcapaciteit. Kortom: het lijkt erop dat de ‘oude’ iMacs opraken en plaatsmaken voor iets nieuws!

… én een nieuwe iPad Pro


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Naast de bèta van macOS Big Sur, verscheen ook de vijfde bèta van iOS en iPadOS 14.5. Daaruit valt af te leiden dat de nieuwe iPad Pro op komst is – en ook dat komt bepaald niet als donderslag bij heldere hemel. Uit de bèta blijkt dat iPadOS 14.5 ondersteuning biedt voor een nieuwe chip, en die correspondeert met geen enkele chip in de huidige iOS-apparaten.

Waarschijnlijk gaat het om de nieuwe A14X-chip van de nieuwe iPad Pro. Die zou zich volgens eerdere geruchten kunnen meten met de M1-chip van de nieuwste generatie Macs. De nieuwe iPad Pro zou verder een Thunderbolt-connector krijgen en een verbeterde camera. De iPad Pro verschijnt altijd in twee maten, en het grootste formaat wordt mogelijk voorzien van een miniled-display.

Het begint er sterk op te lijken dat er dit voorjaar diverse nieuwe Apple-producten verschijnen. Naast de nieuwe iMac en iPad Pro, verwachten we ook de AirTags en nieuwe AirPods. Misschien ligt alles in april al in de winkels. Het is nog steeds onduidelijk of er een Apple-event komt of dat de aankondigingen worden gedaan via persberichten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: MacRumors