Terug naar Deze nieuwe Apple-producten duiken op in bèta’s iOS en macOS!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze nieuwe Apple-producten duiken op in bèta’s iOS en macOS!

Door Laura Grootaarts24 maart 2021 11:032 min. leestijd0

Gisteren heeft Apple een aantal bèta’s uitgebracht – testversies van software die binnenkort gelanceerd wordt. Hierin zitten verwijzingen naar Apple-producten die op dit moment nog niet te koop zijn: het gaat om twee nieuwe iMacs en een iPad Pro.

Twee nieuwe iMacs …

iMac-iPad-XDR-design

Apple bracht gisteren de vijfde bèta van macOS Big Sur 11.3 uit. In de code hiervan zitten verwijzingen naar twee nog niet eerder genoemde iMac-modellen. In de macOS-bèta wordt ernaar verwezen met ‘iMac21,1’ en ‘iMac21,2’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Al een tijd wordt er druk gespeculeerd over de komst van nieuwe iMacs. Deze zouden voor het eerst in bijna tien jaar een nieuw design krijgen, dat sterk lijkt op Apple Pro DisPlay XDR. Dat wil zeggen, smalle randen rondom het scherm en geen ‘kin’. Mogelijk is de iMac straks ook verkrijgbaar in verschillende kleuren: het kleurenpalet van de iPad Air 2020. Zo kleurrijk als eind vorige eeuw gaat het dus niet worden.

Opvallend zijn ook de veranderingen in het iMac-assortiment van Apple in de laatste weken. De iMac Pro is niet meer te koop. En bij de 21,5-inch iMac 4K, heb je opeens minder keuze qua opslagcapaciteit. Kortom: het lijkt erop dat de ‘oude’ iMacs opraken en plaatsmaken voor iets nieuws!

… én een nieuwe iPad Pro

Naast de bèta van macOS Big Sur, verscheen ook de vijfde bèta van iOS en iPadOS 14.5. Daaruit valt af te leiden dat de nieuwe iPad Pro op komst is – en ook dat komt bepaald niet als donderslag bij heldere hemel. Uit de bèta blijkt dat iPadOS 14.5 ondersteuning biedt voor een nieuwe chip, en die correspondeert met geen enkele chip in de huidige iOS-apparaten.

Waarschijnlijk gaat het om de nieuwe A14X-chip van de nieuwe iPad Pro. Die zou zich volgens eerdere geruchten kunnen meten met de M1-chip van de nieuwste generatie Macs. De nieuwe iPad Pro zou verder een Thunderbolt-connector krijgen en een verbeterde camera. De iPad Pro verschijnt altijd in twee maten, en het grootste formaat wordt mogelijk voorzien van een miniled-display.

Het begint er sterk op te lijken dat er dit voorjaar diverse nieuwe Apple-producten verschijnen. Naast de nieuwe iMac en iPad Pro, verwachten we ook de AirTags en nieuwe AirPods. Misschien ligt alles in april al in de winkels. Het is nog steeds onduidelijk of er een Apple-event komt of dat de aankondigingen worden gedaan via persberichten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: MacRumors

 

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar