Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple haalt iMac Pro uit het assortiment

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iMac Pro


Lees verder na de advertentie

Apple haalt de iMac Pro uit het assortiment. Hij is nog verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, daarna is hij niet meer leverbaar.

iMac Pro uit het assortiment

Apple heeft bevestigd binnenkort te gaan stoppen met de verkoop van de iMac Pro. Bovenaan op de productpagina van deze iMac staat nu: ‘Zolang de voorraad strekt’. Ook is er nog maar één basisversie van te koop, je kunt de iMac niet meer naar wens aanpassen. Bij winkels als Amac kun je overigens nog wel aanpassingen doen aan de (grafische) processor, het werkgeheugen en de opslag.

Apple verwijst klanten door naar de nieuwste 27-inch iMac die is verschenen in augustus 2020 – dat model zou voor de meeste consumenten meer dan voldoende te bieden hebben. Voor de echte Pro-gebruikers die meer kracht en uitbreidingsmogelijkheden nodig hebben, is er ook nog de Mac Pro.

De iMac Pro is eind 2017 verschenen en is de geavanceerde variant van de gewone iMac. Hij ziet eruit als een gewone iMac, maar dan in het spacegrijs, met bijpassende accessoires in diezelfde kleur. Aan de binnenkort tref je echter hardware die op dat moment de beste was – later werd de iMac enigszins verdrongen door de Mac Pro. Daar betaal je dan ook wel de hoofdprijs voor: € 5499.

Nieuwe iMacs komen eraan


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de iMac Pro een opvolger krijgt. We weten sowieso niet of deze iMac goed verkocht is, want het is nogal een een niche-product, bedoeld voor het hogere segment van de markt.

Wel mag je dit jaar nieuwe iMacs verwachten. Die krijgen voor het eerst in jaren een compleet nieuw design: platter, met smallere randen rondom het scherm, en verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Ook maakt Apple bij deze nieuwe generatie iMacs de overstap van Intel- naar de eigen Apple Silicon-chip. Kortom: als je op zoek bent naar een nieuwe iMac, is het sowieso verstandig om nog even af te wachten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!