Terug naar Apple haalt iMac Pro uit het assortiment
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple haalt iMac Pro uit het assortiment

Door Laura Grootaarts8 maart 2021 12:052 min. leestijd0

Apple haalt de iMac Pro uit het assortiment. Hij is nog verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, daarna is hij niet meer leverbaar.

iMac Pro

iMac Pro uit het assortiment

Apple heeft bevestigd binnenkort te gaan stoppen met de verkoop van de iMac Pro. Bovenaan op de productpagina van deze iMac staat nu: ‘Zolang de voorraad strekt’. Ook is er nog maar één basisversie van te koop, je kunt de iMac niet meer naar wens aanpassen. Bij winkels als Amac kun je overigens nog wel aanpassingen doen aan de (grafische) processor, het werkgeheugen en de opslag.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple verwijst klanten door naar de nieuwste 27-inch iMac die is verschenen in augustus 2020 – dat model zou voor de meeste consumenten meer dan voldoende te bieden hebben. Voor de echte Pro-gebruikers die meer kracht en uitbreidingsmogelijkheden nodig hebben, is er ook nog de Mac Pro.

De iMac Pro is eind 2017 verschenen en is de geavanceerde variant van de gewone iMac. Hij ziet eruit als een gewone iMac, maar dan in het spacegrijs, met bijpassende accessoires in diezelfde kleur. Aan de binnenkort tref je echter hardware die op dat moment de beste was – later werd de iMac enigszins verdrongen door de Mac Pro. Daar betaal je dan ook wel de hoofdprijs voor: € 5499.

Nieuwe iMacs komen eraan

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de iMac Pro een opvolger krijgt. We weten sowieso niet of deze iMac goed verkocht is, want het is nogal een een niche-product, bedoeld voor het hogere segment van de markt.

Wel mag je dit jaar nieuwe iMacs verwachten. Die krijgen voor het eerst in jaren een compleet nieuw design: platter, met smallere randen rondom het scherm, en verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Ook maakt Apple bij deze nieuwe generatie iMacs de overstap van Intel- naar de eigen Apple Silicon-chip. Kortom: als je op zoek bent naar een nieuwe iMac, is het sowieso verstandig om nog even af te wachten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar