Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Slecht nieuws: 27-inch iMac komt niet meer terug

Auteur: Ward Edema
0 reacties
27-inch iMac


Lees verder na de advertentie

Plots was de 27-inch iMac uit de Apple Store verdwenen, en als we de laatste berichten moeten geloven komt hij ook niet meer terug.

27-inch iMac geannuleerd

Na de introductie van de Mac Studio en Studio Display tijdens het Apple-event vorige week dinsdag, is Apple stilletjes gestopt met de verkoop van de 27-inch iMac. Dit model was één van de laatste Macs met een Intel-chip, in tegenstelling tot z’n kleinere 24-inch broertje. Lang was de verwachting dat er een M1 Pro- en M1 Max-variant van de grotere iMac zou komen met de naam ‘iMac Pro‘, maar nu is deze verwachting toch bijgesteld.

Nieuwssite 9to5mac zegt namelijk van bronnen te hebben vernomen dat er geen plannen zijn om een grotere iMac uit te brengen in de nabije toekomst. Dit zijn volgens de site dezelfde bronnen die (zeer accurate) informatie over de Mac Studio hebben gelekt. Techwebsite Ars Technica heeft daarnaast contact gezocht met Apple, en het bedrijf geeft aan dat de 27-inch iMac ‘end of life’ heeft behaald.

Eén iMac voor iedereen

iMac 2021 kleuren


kooptip

Het verdwijnen van de 27-inch iMac is niet helemaal verrassend. De stap van Apple naar een 24-inch scherm voor het kleinere model plaatste hem al exact tussen het oude 21,5-inch model en het grotere 27-inch model. Daarmee leek Apple dus al te kiezen voor één maat voor iedereen.

Heb je toch behoefte aan een groter scherm? Dan is er nu dus het 27-inch Apple Studio Display. Dit scherm kun je combineren met meerdere desktop-Macs, afhankelijk van de kracht die je nodig hebt. Wij hebben alle alternatieven voor de 27-inch iMac op een rij gezet in ons artikel: 27-inch iMac niet meer te koop: dit zijn je alternatieven.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac en Ars Technica