Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iMac

Nieuwe iMac 2023 komt eraan: er is goed en slecht nieuws

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iMac 2021 wallpaper

Apple gaf de iMac de laatste jaren weinig aandacht: de alles-in-een computer werd voor het laatst vernieuwd in het voorjaar van 2021. Gelukkig is er een nieuwe iMac in aantocht en daarover is nu zowel goed als slecht nieuws.

Lees verder na de advertentie

Komt er een nieuwe iMac?

In de afgelopen maanden gingen er geruchten dat de volgende iMac de generatie M2-processors volledig zou overslaan. De nieuwe iMac zou worden uitgerust met de gloednieuwe M3-chip. Die is flink krachtiger dan de M2.

Nu meldt het Japanse Macotakara dat een iMac met M3-chip voor dit jaar van de baan is. Een reden wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk is de nieuwe 3 nanometer-chip er nog niet klaar voor.

Wat is er wél nieuw?

kooptip

Het goede nieuws is dat de volgende iMac alsnog de nodige updates zal brengen. De nieuwe iMac 2023 wordt standaard geleverd met een M2, maar je kunt hem uitbreiden naar de krachtige M2 Pro.

De M2 Pro is een chip die gebouw is op de basis van de M2, maar dan met meer cores, meer geheugen en meer bandbreedte. Daarmee krijgt de iMac een stuk meer power en wordt hij weer een beetje ‘Pro’.

Volgens de Japanse blog brengt Apple daarnaast ook de nodige upgrades, zoals Thunderbolt 4-poorten, Bluetooth 5.3 en Wifi 6e-ondersteuning. De overstap naar de M2 maakt het ook waarschijnlijk dat de iMac een sprong maakt in het werkgeheugen. Nu is de iMac nog te configureren met maximaal 8 GB RAM.

Release iMac in 2023?

Wanneer de volgende iMac verschijnt, is onduidelijk. Wel werd er eerder dit jaar in het geruchtencircuit gesproken over een iMac release in oktober, dus dat kan al snel zijn. Wil je op de hoogte blijven en een e-mail ontvangen wanneer de nieuwe iMac uit is? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!