Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Einde iDeal in zicht: zo ga je voortaan betalen

Auteur: Ward Edema
11 reacties
iDeal einde

iDeal staat op het punt te verdwijnen. Wat houdt deze verandering in, en hoe kun je na het einde van iDeal veilig en gemakkelijk betalen? We zetten het voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie

Einde iDeal in zicht

We hebben er bijna dagelijks mee te maken: iDeal. Deze handige betaalmethode gaat al flink wat jaartjes mee, en is inmiddels helemaal ingeburgerd. Je bestelling bij Bol.com? iDeal. Je abonnement bij Netflix? iDeal. Pizza aan huis bezorgd omdat je te lui bent om te koken? iDeal.

Maar binnenkort gaat iDeal verdwijnen. Er komt een andere betaaldienst voor in de plaats: Wero. En daarmee wordt het net zo gemakkelijk om online te betalen – maar er verandert wel het een en het ander.

kooptip

Zo ga je voortaan betalen

Wero is een nieuwe universele Europese betaaldienst, die gebouwd is op de technische basis van iDeal. Het zal dus grotendeels hetzelfde werken, maar in plaats van dat het alleen in Nederland beschikbaar is, komt het systeem ook naar de rest van Europa. Zo wordt het dus een stuk gemakkelijker om in buitenlandse webshops te betalen met je bankrekening.

Wero betalen

Wero wordt opgezet door de European Payments Initiative (EPI) die samenwerkt met banken als ABN-AMRO, Rabobank en ING, maar ook banken uit andere Europese landen. Wero wordt gewoon geïntegreerd in de app van je bank: er verandert dus eigenlijk niks aan hoe je betaalt, alleen de naam verandert.

Wanneer komt Wero?

Hoewel het nieuws over de vervanging van iDeal door Wero al een paar maanden bekend is, moest het plan nog worden goedgekeurd. Die goedkeuring is er nu, dus Wero is nu officieel onderweg.

Wero zal eerst worden uitgerold in België, Frankrijk en Duitsland, gevolgd door Nederland en daarna de rest van Europa. Dit proces duurt wel even: tot 2025 kun je nog gewoon gebruik blijven maken van iDeal. Daarna is het pas tijd om over te stappen naar Wero, en waarschijnlijk zal dit – gezien de gelijkenissen tussen iDeal en Wero – een soepel proces zijn. En via onze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte wanneer het (bijna) zover is:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!