Terug naar iCloud wordt duurder (maar er is ook goed nieuws)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCloud wordt duurder (maar er is ook goed nieuws)

Door Annemiek Lourensen28 juni 2023 17:102 min. leestijd0

Apple heeft aangekondigd dat de abonnementen voor iCloud+ duurder worden. Abonnees betalen daardoor per direct meer om de clouddienst te gebruiken, maar de nieuwe prijzen verschillen per regio. Hoe zit het met Nederland?

iCloud duurder

iCloud duurder

Iedere Apple-gebruiker krijgt standaard 5 GB aan gratis iCloud-opslag, maar wil je meer dan dit, dan dien je je te abonneren op iCloud+. Er zijn drie verschillende abonnementen: een met 50 GB aan opslag, een met 200 GB en een met 2 TB. En dan is er nog Apple One. Met deze bundel krijg je minstens 200 GB aan iCloud-opslag, plus toegang tot Apple Music, Apple Arcade en Apple TV+.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maandelijks betaal je een vast bedrag om iCloud+ te gebruiken, maar Apple heeft deze prijzen vannacht plots verhoogd. Gemiddeld met zo’n 25%, al zijn de abonnementskosten afhankelijk van de regio waar je woont. En dat is goed nieuws voor alle abonnees in Nederland.

Goed nieuws?

Haal maar rustig adem, want in Nederland verandert er niets aan de iCloud-prijzen. Op moment van schrijven zijn de prijsstijgingen alleen ontdekt in landen als Brazilië, Bulgarije, Colombia, Denemarken, Peru, Egypte, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Een basisabonnement kost bij ons dus nog steeds € 0,99 per maand.

Ter voorbeeld: in het Verenigd Koninkrijk betaalden abonnees eerst £ 6,99 voor het abonnement met 2 TB aan iCloud-opslag, maar met de nieuwe prijzen kost dit voortaan £ 8,99. Ook het abonnement met 200 GB verandert. Die van 50 GB niet, en de prijzen voor Apple One blijven ook hetzelfde.

De laatste maanden verhoogt Apple steeds vaker de prijzen van hun producten en diensten. Het blijft onduidelijk waarom, maar waarschijnlijk is het een gevolg van de stijgende inflatie en andere financiële omstandigheden. Zo is het opmerkelijk dat de prijzen in IJsland juist dalen. Daardoor kunnen de hogere iCloud-prijzen ons kikkerlandje in de toekomst alsnog treffen, maar dat is een zorg voor later.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iCloud
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar