Terug naar Inloggen bij iCloud.com kan straks ook met Face ID of Touch ID
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Inloggen bij iCloud.com kan straks ook met Face ID of Touch ID

Door Koen van Ekeren8 juli 2019 10:582 min. leestijd0

Apple probeert een nieuwe inlogmethode uit voor iCloud.com. Wanneer je met een bèta van iOS 13, iPadOS of macOS Catalina inlogt op de webversie van iCloud, kun je snel inloggen door Face ID of Touch ID te gebruiken.

iCloud.com inloggen met Touch ID

Navigeer je naar iCloud.com met een toestel dat draait op een van de nieuwe bèta’s, dan word je waarschijnlijk doorgestuurd naar beta.icloud.com. Als dit niet het geval is, kun je de nieuwe vorm van inloggen ook uitproberen door de URL handmatig in te toetsen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Vervolgens verschijnt er een venster waarin je wordt gevraagd om in te loggen met je biometrische gegevens. Bij de iPhone X en nieuwer betekent dit dat je kunt inloggen door Face ID te gebruiken. Op andere apparaten – waaronder ook de MacBook Pro met Touch Bar – gebruik je Touch ID om te kunnen inloggen.

De nieuwe manier van inloggen werkt een stuk sneller. Een wachtwoord intoetsen kost immers meer tijd dan verifiëren met je vingerafdruk of gezicht. Bovendien is er geen twee-factor-authenticatie nodig.

Log in met Apple

Op een vergelijkbare manier log je binnenkort in bij apps en websites. Apple komt namelijk met Log in met Apple. Hierbij meld je je snel aan bij apps en websites door in te loggen met je Apple ID.

Log in met Apple werkt vergelijkbaar met de geteste inlogmethode voor iCloud.com. Bij Apple-apparaten waarbij je al bent aangemeld met je Apple ID, is het niet nodig om het wachtwoord in te toetsen, maar volstaat verificatie met Touch ID of Face ID. Op andere apparaten log je wel in door de gegevens van je Apple ID in te voeren, waarna je inlogt met twee-factor-authenticatie.

Log in met Apple is vanaf september beschikbaar. In ons dossier lees je meer over de nieuwe functies van iOS 13 of macOS Catalina.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar