Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple stopt met verkoop originele HomePod

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

Apple stopt met de verkoop van de slimme speaker HomePod. De HomePod mini is een groter succes en blijft nog wél bestaan. Overigens zijn beide speakers nooit in Nederland te koop geweest.

HomePod niet meer te koop

De slimme speaker HomePod werd vier jaar geleden aangekondigd. Via de HomePod kun je Siri commando’s geven en je HomeKit-apparaten besturen. En je kunt ermee naar muziek luisteren. Apple probeerde zich te onderscheiden van de concurrent door een hoge kwaliteit audio te bieden.

Daar hing ook wel een prijskaartje aan: met 350 dollar was de HomePod stukken duurder dan andere slimme speakers. Mede door de hoge prijs is het nooit echt een succes geworden. Al met al gingen er vorig jaar 2 miljoen reguliere HomePods over de toonbank, terwijl de complete markt goed is voor ruim 160 miljoen slimme speakers.

Focus op HomePod mini

HomePod mini


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De HomePod mini heeft alle functies van de oorspronkelijke HomePod, maar is een stuk kleiner en goedkoper. De geluidskwaliteit van de mini blijft iets achter ten opzichte van die van zijn grotere broer. Toch heeft hij voor een speaker van dit formaat een heel behoorlijk geluid, zeggen veel reviewers.

Apple geeft aan zich nu te focussen op de HomePod mini, die verschenen is in het najaar van 2020. Die is een veel groter succes dan de grote HomePod. Apple geeft de volgende verklaring: ‘HomePod mini is sinds zijn lancering afgelopen najaar een groot succes. Hij biedt klanten een geweldig geluid, een slimme virtuele assistent en bediening voor je smart-home voor slechts $ 99. We concentreren ons nu op de HomePod mini. We stoppen met de originele HomePod – deze blijft te koop zolang de voorraad strekt. Er komen nog wel updates voor de HomePod en ondersteuning via Apple Care.’

Overigens is de HomePod nooit officieel te koop geweest in Nederland en België. Wel is de speaker eenvoudig verkrijgbaar via importeurs en Duitse en Franse webshops. In dat geval kocht je wel een speaker die geen Nederlands sprak, want de software voor spraakassistent Siri is nooit vertaald.