Terug naar Apple stopt met verkoop originele HomePod
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple stopt met verkoop originele HomePod

Door Laura Grootaarts15 maart 2021 12:112 min. leestijd0

Apple stopt met de verkoop van de slimme speaker HomePod. De HomePod mini is een groter succes en blijft nog wél bestaan. Overigens zijn beide speakers nooit in Nederland te koop geweest.

HomePod

HomePod niet meer te koop

De slimme speaker HomePod werd vier jaar geleden aangekondigd. Via de HomePod kun je Siri commando’s geven en je HomeKit-apparaten besturen. En je kunt ermee naar muziek luisteren. Apple probeerde zich te onderscheiden van de concurrent door een hoge kwaliteit audio te bieden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Daar hing ook wel een prijskaartje aan: met 350 dollar was de HomePod stukken duurder dan andere slimme speakers. Mede door de hoge prijs is het nooit echt een succes geworden. Al met al gingen er vorig jaar 2 miljoen reguliere HomePods over de toonbank, terwijl de complete markt goed is voor ruim 160 miljoen slimme speakers.

Focus op HomePod mini

HomePod mini

De HomePod mini heeft alle functies van de oorspronkelijke HomePod, maar is een stuk kleiner en goedkoper. De geluidskwaliteit van de mini blijft iets achter ten opzichte van die van zijn grotere broer. Toch heeft hij voor een speaker van dit formaat een heel behoorlijk geluid, zeggen veel reviewers.

Apple geeft aan zich nu te focussen op de HomePod mini, die verschenen is in het najaar van 2020. Die is een veel groter succes dan de grote HomePod. Apple geeft de volgende verklaring: ‘HomePod mini is sinds zijn lancering afgelopen najaar een groot succes. Hij biedt klanten een geweldig geluid, een slimme virtuele assistent en bediening voor je smart-home voor slechts $ 99. We concentreren ons nu op de HomePod mini. We stoppen met de originele HomePod – deze blijft te koop zolang de voorraad strekt. Er komen nog wel updates voor de HomePod en ondersteuning via Apple Care.’

Overigens is de HomePod nooit officieel te koop geweest in Nederland en België. Wel is de speaker eenvoudig verkrijgbaar via importeurs en Duitse en Franse webshops. In dat geval kocht je wel een speaker die geen Nederlands sprak, want de software voor spraakassistent Siri is nooit vertaald.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar