Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018 iPhone XR iPhone XS keynote

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 2018


Lees verder na de advertentie

Ook dit jaar verschijnt er weer een nieuwe iPhone en de geruchtenstroom rondom dit nieuwe toestel is inmiddels al goed op gang gekomen. Maar wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Aankondiging tijdens keynote in september

Apple presenteert de nieuwe iPhone jaarlijks in een keynote. Al sinds de iPhone 5 uit 2012 was dit event steeds in september, dus dat kunnen we inmiddels gerust een traditie noemen. De afgelopen jaren vond de keynote altijd plaats in de eerste helft van september, op een dinsdag of een woensdag. Vaak is de tweede week van de maand hét moment voor de keynote. Dat zou dus betekenen óf dinsdag 11 september óf woensdag 12 september. 11 september ligt om voor de hand liggende redenen nog steeds gevoelig, vooral in Amerika. We gaan daarom uit van een keynote op woensdag 12 september.

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nederland behoort de laatste tijd steeds bij de eerste groep landen waar de nieuwe iPhone als eerst verschijnt. Pre-orderen kan meestal op de vrijdag direct na de keynote. In dit geval zou dat betekenen: vrijdag 14 september. Eén week later, op vrijdag 21 september, liggen de nieuwe iPhones dan ook echt in de winkels of wordt-ie bij je thuis bezorgd.

Onze verwachtingen samengevat:

  • Keynote: woensdag 12 september.
  • Pre-order: vrijdag 14 september.
  • Officiële release: vrijdag 21 september.

Vertraging?

Er kan natuurlijk altijd een kink in de kabel komen. Vorig jaar moest Apple afwijken van het gewone schema. Toen waren er wat productieproblemen, waardoor een van de drie nieuwe iPhone-modellen – de iPhone X – niet op het verwachte moment in de winkels lag. Het toestel was uiteindelijk pas op 3 november te koop. Ook dit jaar gaan er geruchten over vertraagde iPhone 2018-modellen, maar die zijn veel minder hardnekkig dan in 2017.

iPhone 2018

Naar verwachting brengt Apple dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen uit. Een 5,8-inch en een 6,5-inch iPhone met een oled-scherm en dubbele camera, en een 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm en een enkele camera. Alle drie de modellen lijken op de iPhone X: ze hebben een voorkant die een en al scherm is, smalle randen, en geen thuisknop. Lees er meer over in ons dossier iPhone 2018.