Terug naar Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Door Laura Grootaarts17 augustus 2018 09:222 min. leestijd0

Ook dit jaar verschijnt er weer een nieuwe iPhone en de geruchtenstroom rondom dit nieuwe toestel is inmiddels al goed op gang gekomen. Maar wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

iPhone 2018

Aankondiging tijdens keynote in september

Apple presenteert de nieuwe iPhone jaarlijks in een keynote. Al sinds de iPhone 5 uit 2012 was dit event steeds in september, dus dat kunnen we inmiddels gerust een traditie noemen. De afgelopen jaren vond de keynote altijd plaats in de eerste helft van september, op een dinsdag of een woensdag. Vaak is de tweede week van de maand hét moment voor de keynote. Dat zou dus betekenen óf dinsdag 11 september óf woensdag 12 september. 11 september ligt om voor de hand liggende redenen nog steeds gevoelig, vooral in Amerika. We gaan daarom uit van een keynote op woensdag 12 september.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Nederland behoort de laatste tijd steeds bij de eerste groep landen waar de nieuwe iPhone als eerst verschijnt. Pre-orderen kan meestal op de vrijdag direct na de keynote. In dit geval zou dat betekenen: vrijdag 14 september. Eén week later, op vrijdag 21 september, liggen de nieuwe iPhones dan ook echt in de winkels of wordt-ie bij je thuis bezorgd.

Onze verwachtingen samengevat:

  • Keynote: woensdag 12 september.
  • Pre-order: vrijdag 14 september.
  • Officiële release: vrijdag 21 september.

Vertraging?

Er kan natuurlijk altijd een kink in de kabel komen. Vorig jaar moest Apple afwijken van het gewone schema. Toen waren er wat productieproblemen, waardoor een van de drie nieuwe iPhone-modellen – de iPhone X – niet op het verwachte moment in de winkels lag. Het toestel was uiteindelijk pas op 3 november te koop. Ook dit jaar gaan er geruchten over vertraagde iPhone 2018-modellen, maar die zijn veel minder hardnekkig dan in 2017.

iPhone 2018

Naar verwachting brengt Apple dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen uit. Een 5,8-inch en een 6,5-inch iPhone met een oled-scherm en dubbele camera, en een 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm en een enkele camera. Alle drie de modellen lijken op de iPhone X: ze hebben een voorkant die een en al scherm is, smalle randen, en geen thuisknop. Lees er meer over in ons dossier iPhone 2018.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar