Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

HBO Max wordt vernieuwd: dit gaat er binnenkort veranderen

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
HBO Max vernieuwd

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar nu weten we het zeker: HBO Max wordt vernieuwd! Dit gaat er veranderen voor abonnees van de streamingdienst.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

HBO Max vernieuwd

Het vernieuwde HBO Max kwam in mei 2023 al naar de Verenigde Staten. Daar heeft het sindsdien een nieuwe interface, maar nog belangrijker: een nieuwe naam. ‘Max’, zo luidt de dienst nu. Dit komt omdat hij in de VS is samengevoegd met Discovery+, en door het ‘HBO’-gedeelte weg te halen, moet het duidelijker zijn dat je er nu ook de content van die andere dienst vindt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De vernieuwde versie van HBO Max zou later naar andere landen komen, en dat gaat bijna gebeuren. Vanaf juni is de ‘nieuwe’ dienst ook beschikbaar in Nederland. Of hij dan ook al in België is, is nog onduidelijk. Wel blijft de dienst in beide landen gewoon ‘HBO Max’ heten, vermoedelijk omdat de rechten voor de naam ‘Max’ hier bij Omroep MAX liggen.

Wat is er nieuw?

HBO Max review

Met het vernieuwde HBO Max heb je nog steeds toegang tot je favoriete films en series van HBO, zoals de Max Originals. En uiteraard alles van DC, Cartoon Network en nog veel meer beroemde studio’s die je van de dienst gewend bent. Maar vanaf juni heb je ook voor het eerst toegang tot live-sportwedstrijden van Eurosport, real-life series van Discovery en TLC, en meer. Bovendien kun je met elk HBO Max-abonnement straks eindeloos genieten van de Olympische Spelen, die deze zomer plaatsvinden in Parijs.

Ook komen er wat andere vernieuwingen aan. Denk hierbij aan verbeterde personalisatie en prestaties. Maar ook aan een geoptimaliseerde zoekfunctie, die het eenvoudiger moet maken om de nieuwe en uitgebreide catalogus te doorzoeken. Verder wordt het gemakkelijker om je aan te melden en te streamen, en kun je profielen afschermen met pincodes, bijvoorbeeld voor kinderen.

Abonnementen

HBO Max aanbieding

Bij het huidige HBO Max heb je maar één abonnement om uit te kiezen: Standaard. Vanaf juni komt daar verandering, want HBO Max introduceert dan drie verschillende abonnementen. Waaronder een goedkoper abonnement met reclame. Die houden het volgende in:

Basic-abonnement:

 • Met reclame
 • Streamen op 2 apparaten tegelijk
 • Full HD 1080-resolutie

Standaard-abonnement:

 • Geen reclame
 • Streamen op 2 apparaten tegelijk
 • Full HD 1080-resolutie
 • Tot 30 titels downloaden voor offline kijken

Premium-abonnement:

 • Geen reclame
 • Streamen op 4 apparaten tegelijk
 • 4K UHD en Dolby Atmos (indien beschikbaar)
 • Tot 100 downloaden voor offline kijken (beperkingen van toepassing)

Over de tarieven heeft HBO Max nog niets gezegd. Zo blijft het onduidelijk of het Standaard-abonnement dezelfde prijs houdt, en hoeveel de andere abonnementen gaan kosten.

Abbonees

HBO Max review

Als je nu al abonnee bent, hoef je straks niet opnieuw een abonnement af te sluiten. Volgens HBO Max blijven je account- en inloggegevens hetzelfde, en worden ze automatisch overgezet naar de vernieuwde dienst. Je kunt dan ook direct verder gaan met streamen. Wel is het nog onduidelijk naar wat voor abonnement je wordt overgezet, maar HBO Max zal je hier vast nog van op de hoogte brengen.

Heb je nog geen HBO Max-abonnement, maar wil je dit wel? Dan hoef je echt niet te wachten tot de streamingdienst is vernieuwd. Ook nu, in aanloop naar de lancering, kun je je op ieder moment abonneren. Jouw gegevens worden dan ook gewoon overgezet naar de vernieuwde dienst.

Benieuwd of een abonnement de moeite waard is? Onze HBO Max review praat je helemaal bij. En mocht je eerst wat alternatieven willen zien: ontdek de beste streamingdiensten van 2024.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!