Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple voegt handige rijstrook-functie toe aan Kaarten-app

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
rijstrook


Lees verder na de advertentie

Wanneer je navigeert met de Kaarten-app, is het bij een afslag niet altijd duidelijk welke rijbaan je precies moet pakken. Voortaan wordt het navigeren echter een stuk prettiger, dankzij een nieuwe rijstrook-functie in de Kaarten-app.

rijstrook-functie

Rijstrook-functie Apple Kaarten

In verschillende landen was de rijstrookbegeleiding al geïntroduceerd, maar daar zijn nu ook Nederland en België aan toegevoegd. Nader je een afslag, geeft Kaarten boven in het scherm met pijlen weer welke rijbanen er zijn. De witte pijlen tonen welke rijstrook je bij de volgende afslag kunt nemen.

Ook in CarPlay is het nu te zien welke rijbanen je voor een afslag kunt nemen. Hier verschijnt aan de linkerkant een zwart kader met daarin de pijlen die de bestuurder naar de juiste rijstrook verwijzen. Ook geeft CarPlay gesproken instructies.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De rijstrook-functie is vergelijkbaar met die van Google Maps, waarin de functie alweer bijna drie jaar geïntegreerd is. Ook in deze app geeft Google met opgelichte pijlen boven in het scherm aan welke rijstrook de bestuurder moet hebben.

Openbaar vervoer

De Kaarten-app wordt steeds functioneler. Eerder dit jaar verrijkte Apple de app met een Nederlandse OV-planner. Daarmee is het mogelijk om een routebeschrijving met het OV op te vragen. Zo zie je direct met welke bus of trein je zo snel mogelijk de gewenste bestemming bereikt.

Reis je met de auto? Dan is het navigeren erg eenvoudig. Open Kaarten op je iPhone, voer in de zoekbalk je bestemming in en tik op ‘zoek’. Druk nu op ‘Route’ en kies eventueel welke route je voorkeur heeft. Daarna tik je op ‘Start’.