Terug naar Apple voegt handige rijstrook-functie toe aan Kaarten-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple voegt handige rijstrook-functie toe aan Kaarten-app

Door Koen van Ekeren14 december 2017 14:452 min. leestijd0

Wanneer je navigeert met de Kaarten-app, is het bij een afslag niet altijd duidelijk welke rijbaan je precies moet pakken. Voortaan wordt het navigeren echter een stuk prettiger, dankzij een nieuwe rijstrook-functie in de Kaarten-app.

rijstrook-functie

Rijstrook-functie Apple Kaarten

In verschillende landen was de rijstrookbegeleiding al geïntroduceerd, maar daar zijn nu ook Nederland en België aan toegevoegd. Nader je een afslag, geeft Kaarten boven in het scherm met pijlen weer welke rijbanen er zijn. De witte pijlen tonen welke rijstrook je bij de volgende afslag kunt nemen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook in CarPlay is het nu te zien welke rijbanen je voor een afslag kunt nemen. Hier verschijnt aan de linkerkant een zwart kader met daarin de pijlen die de bestuurder naar de juiste rijstrook verwijzen. Ook geeft CarPlay gesproken instructies.

De rijstrook-functie is vergelijkbaar met die van Google Maps, waarin de functie alweer bijna drie jaar geïntegreerd is. Ook in deze app geeft Google met opgelichte pijlen boven in het scherm aan welke rijstrook de bestuurder moet hebben.

Openbaar vervoer

De Kaarten-app wordt steeds functioneler. Eerder dit jaar verrijkte Apple de app met een Nederlandse OV-planner. Daarmee is het mogelijk om een routebeschrijving met het OV op te vragen. Zo zie je direct met welke bus of trein je zo snel mogelijk de gewenste bestemming bereikt.

Reis je met de auto? Dan is het navigeren erg eenvoudig. Open Kaarten op je iPhone, voer in de zoekbalk je bestemming in en tik op ‘zoek’. Druk nu op ‘Route’ en kies eventueel welke route je voorkeur heeft. Daarna tik je op ‘Start’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar