Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze 4 hooikoorts apps helpen je het voorjaar door!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Lente


Lees verder na de advertentie

Eindelijk is het lente! En hoe! Maar terwijl half Nederland aan het barbecueën is of op zijn minst de pauze doorbrengt op het terras, loopt de andere helft te hoesten en te proesten – lentekriebels maar dan anders. De pollen zweven weer door de lucht, het is weer prijs voor hooikoortspatiënten. Een wondermiddel is er nog steeds niet, maar met deze vier gratis hooikoorts apps weet je in ieder geval of je de hooikoortstabletten, neussprays en zakdoeken weer voor de dag moet halen.

1. Buienradar

Buienradar

Grote kans dat deze app al op je telefoon staat. In de app Buienradar zit sinds enige tijd ook een hooikoortsradar verstopt. Op het tabblad ‘vandaag’ kun je van de buienradar switchen naar de Pollenradar. Op een kaart van Nederland zie je aan de hand van kleuren hoe erg het nu en de komende dagen gesteld is met de pollen in de lucht.

2. Pollennieuws

Pollennieuws


kooptip

Pollennieuws is de meest uitgebreide app van dit kwartet. Je vindt in deze app niet alleen een hooikoortsverwachting, maar ook allerlei achtergrondinformatie waar je ook echt wat aan hebt. Houd bijvoorbeeld een logboek bij over je symptomen en ontdek aan de hand daarvan welke pollen bij jou de boosdoener zijn. Vanuit het hele land doen mensen meldingen over hun hooikoortsklachten: ook dat geeft extra inzicht.

3. Hooikoortsradar

hooikoortsradar

De hooikoortsradar start met een Pollenverwachting voor om te beginnen de komende drie uur. Maar er is meer. Wanneer je precies weet voor welk type pol je allergisch bent, biedt deze app echt meerwaarde want er worden trends weergegeven voor wat betreft pollenafgifte. Ook is er een journaal waarin wordt uitgelegd of hooikoortspatiënten vandaag klachten kunnen ervaren en hoe dat komt.

4. Hooikoorts Weerbericht

Hooikoorts weerbericht

Het Hooikoorts Weerbericht is vergeleken met de drie andere apps een beetje basic. Maar hij is wel overzichtelijk: de verschillende pollen staan netjes onder elkaar, allemaal met hun eigen verwachting daarbij. Ook kun je per locatie een verwachting inzien (niet voor ieder dorp; er is altijd wel een grote stad in de buurt). De app is van A. Vogel, maar je kunt het tabblad met daarop hun producten ook gewoon negeren.