Terug naar Apple Watch Series 3 is nu de goedkoopste (en niet de SE)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 3 is nu de goedkoopste (en niet de SE)

Door Koen van Ekeren16 september 2020 10:312 min. leestijd0

Gisteren lanceerde Apple de Apple Watch SE, die zich vooral onderscheidt door zijn lage prijs. Maar opvallend is dat de smartwatch niet de goedkoopste Apple Watch is. Apple heeft een nog voordeliger klokje in zijn Apple Store staan: de Series 3 uit 2017.

Apple Watch Series 3

Goedkoopste Apple Watch

Door een prijsverlaging kost de Series 3 in de Apple Store nog maar € 219. Dat is een stuk goedkoper dan de eveneens betaalbare Apple Watch SE, die een vanafprijs heeft van € 299. De Apple Watch Series 3 wordt overigens ook verkocht in andere winkels, zoals Coolblue en Bol.com.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wel is het belangrijk om te weten dat de hardware van de Apple Watch Series 3 twee jaar ouder is en dat er wat functies ontbreken. Kun je je het veroorloven om € 80 extra uit te geven, dan raden we het je aan om voor de Apple Watch SE te gaan.

Verschillen Series 3 en SE

De verschillen tussen de SE en Series 3 zijn vrij groot. Allereerst is het desgin van de SE fraaier: het Retina-display is door de smallere randen 30% groter dan het scherm van de Series 3. Verder heeft de SE in tegenstelling tot de Series 3 ‘Valdetectie’, waarbij het klokje een harde val detecteert.

Andere functies die bij de Apple Watch Series 3 ontbreken zijn het kompas en de Geluid-app (die waarschuwt als de hoeveelheid decibel je gehoor kan beschadigen). Ook is de twee jaar nieuwere S5-chip van de SE tot twee keer sneller dan de S3. De versere chip zorgt er ook voor dat de SE langer updates krijgt, wat hem toekomstbestendiger maakt.

Binnenkort testen we de twee nieuwe Apple Watch modellen en komen we met een uitgebreid Apple Watch-koopadvies. Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar