Terug naar Deze iPhone-app komt straks eindelijk naar de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze iPhone-app komt straks eindelijk naar de iPad

Door Annemiek Lourensen26 april 2023 10:543 min. leestijd0

Apple brengt vaker apps uit die eerst naar de iPhone komen en pas later naar de iPad. Denk maar aan Weer: de iPhone heeft hem al sinds de release van het toestel in 2007, maar de iPad heeft hem vorig jaar pas gekregen. Volgens de laatste geruchten gebeurt zoiets later dit jaar weer, want naar verluidt komt de Gezondheid-app dan eindelijk naar de iPad – inclusief wat nieuwe functies.

Gezondheid app iPad

Gezondheid-app iPad

Heb je een iPhone of Apple Watch, dan ken je de Gezondheid-app vast wel. De naam zegt het al, maar met deze ingebouwde Apple-app kun je je eigen gezondheid en conditie bijhouden. Hij verzamelt namelijk allerlei gegevens over je lichamelijke conditie en bewegingsactiviteiten en tovert dit om tot handige overzichten en statistieken. Zo houdt hij onder andere je slaapgedrag, cardioconditie en andere gegevens bij – mits je dit hebt geconfigureerd.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Op de iPad schittert de app al sinds 2014 door afwezigheid, maar binnenkort komt hier verandering in. De betrouwbare Apple-analist Mark Gurman schrijft namelijk dat de Gezondheid-app onderdeel wordt van iPadOS 17, oftewel de volgende grote update voor de iPad. Deze verschijnt rond september, maar het is onduidelijk of de app al in de eerste versie van de nieuwe software zit.

Apple hoopt hiermee de populariteit van deze app te verhogen in de gezondheidszorg, gezien tablets daar tegenwoordig steeds meer worden gebruikt. Dankzij het grotere iPad-scherm wordt het voor gebruikers dan gemakkelijker om data te bekijken. Denk hierbij aan recepten voor medicatie, resultaten van onderzoeken en meer.

Nieuwe functies Gezondheid

De app komt dit jaar niet alleen naar de iPad, maar krijgt ook functies voor je mentale gezondheid. Zo kun je straks je stemming bijhouden, vragen beantwoorden over je dag en na verloop van tijd je resultaten bekijken. En deze functies staan los van de aankomende journalling-app. In de toekomst zouden algoritmes zelfs je stemming kunnen vaststellen, met dank aan spraakpatronen, de manier waarop je typt en andere data.

Apple lijkt zich echt te focussen op je gezondheid, want er komen nog meer soortgelijke functies aan. Zo kan de Gezondheid-app straks waarschijnlijk mensen met bijziendheid en andere zichtproblemen helpen. En de Apple Reality – Apple’s aankomende AR/VR-headset – krijgt ook gezondheidsgerichte functies.

Naar verluidt werkt Apple zelfs aan een AI-dienst die je moet helpen om aan je gezondheid te werken. Aan de hand van de gegevens uit de Gezondheid-app moet hij je dan motiveren om te sporten, betere eetgewoontes aan te leren en je slaappatronen te verbeteren. Volgens Gurman verschijnt de dienst in 2024, al is het mogelijk dat het wordt uitgesteld of zelfs geannuleerd.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer Apple deze nieuwe gezondheidsfuncties lanceert? En wanneer Gezondheid naar de iPad komt? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Apple-nieuws.

Behalve de AirTag-gids ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar