Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze iPhone-app komt straks eindelijk naar de iPad

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Gezondheid app iPad


Lees verder na de advertentie

Apple brengt vaker apps uit die eerst naar de iPhone komen en pas later naar de iPad. Denk maar aan Weer: de iPhone heeft hem al sinds de release van het toestel in 2007, maar de iPad heeft hem vorig jaar pas gekregen. Volgens de laatste geruchten gebeurt zoiets later dit jaar weer, want naar verluidt komt de Gezondheid-app dan eindelijk naar de iPad – inclusief wat nieuwe functies.

Gezondheid-app iPad

Heb je een iPhone of Apple Watch, dan ken je de Gezondheid-app vast wel. De naam zegt het al, maar met deze ingebouwde Apple-app kun je je eigen gezondheid en conditie bijhouden. Hij verzamelt namelijk allerlei gegevens over je lichamelijke conditie en bewegingsactiviteiten en tovert dit om tot handige overzichten en statistieken. Zo houdt hij onder andere je slaapgedrag, cardioconditie en andere gegevens bij – mits je dit hebt geconfigureerd.

Op de iPad schittert de app al sinds 2014 door afwezigheid, maar binnenkort komt hier verandering in. De betrouwbare Apple-analist Mark Gurman schrijft namelijk dat de Gezondheid-app onderdeel wordt van iPadOS 17, oftewel de volgende grote update voor de iPad. Deze verschijnt rond september, maar het is onduidelijk of de app al in de eerste versie van de nieuwe software zit.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple hoopt hiermee de populariteit van deze app te verhogen in de gezondheidszorg, gezien tablets daar tegenwoordig steeds meer worden gebruikt. Dankzij het grotere iPad-scherm wordt het voor gebruikers dan gemakkelijker om data te bekijken. Denk hierbij aan recepten voor medicatie, resultaten van onderzoeken en meer.

Nieuwe functies Gezondheid

De app komt dit jaar niet alleen naar de iPad, maar krijgt ook functies voor je mentale gezondheid. Zo kun je straks je stemming bijhouden, vragen beantwoorden over je dag en na verloop van tijd je resultaten bekijken. En deze functies staan los van de aankomende journalling-app. In de toekomst zouden algoritmes zelfs je stemming kunnen vaststellen, met dank aan spraakpatronen, de manier waarop je typt en andere data.

Apple lijkt zich echt te focussen op je gezondheid, want er komen nog meer soortgelijke functies aan. Zo kan de Gezondheid-app straks waarschijnlijk mensen met bijziendheid en andere zichtproblemen helpen. En de Apple Reality – Apple’s aankomende AR/VR-headset – krijgt ook gezondheidsgerichte functies.

Naar verluidt werkt Apple zelfs aan een AI-dienst die je moet helpen om aan je gezondheid te werken. Aan de hand van de gegevens uit de Gezondheid-app moet hij je dan motiveren om te sporten, betere eetgewoontes aan te leren en je slaappatronen te verbeteren. Volgens Gurman verschijnt de dienst in 2024, al is het mogelijk dat het wordt uitgesteld of zelfs geannuleerd.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer Apple deze nieuwe gezondheidsfuncties lanceert? En wanneer Gezondheid naar de iPad komt? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Apple-nieuws.

Behalve de AirTag-gids ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.