Terug naar Gerucht: Komt er een iPhone Flip?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gerucht: Komt er een iPhone Flip?

Door Maurice Snijders10 mei 2022 16:582 min. leestijd0

Het jarenlange gerucht dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een opvouwbare iPhone, ofwel een iPhone Flip, wordt ondersteund door een nieuw gerucht. Het bedrijf zou namelijk begonnen zijn met het ontwikkelen van veel dunnere OLED-panelen. En dat is iets wat zeer geschikt is voor opvouwbare schermen.

iPhone Flip

Gepolariseerde laag

Het gerucht is afkomstig van de Koreaanse website The Elec. Apple zou de dunnere OLED-panelen op een vergelijkbare manier realiseren als Samsung heeft gedaan. Het gaat dan om OLED-panelen zonder gepolariseerde laag. Zo’n laag wordt gewoonlijk aangebracht om licht alleen in bepaalde richtingen door te laten, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid. Door deze laag achterwege te laten, is het mogelijk om de panelen aanzienlijk dunner maken. En daardoor zijn ze veel geschikter voor opvouwbare schermen. Het is onduidelijk hoe Apple dit voor elkaar krijgt zonder zichtbaarheid te verliezen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone Flip

Het gerucht zou ook kunnen betekenen dat Apple slechts op zoek is naar een manier om iPhones dunner te maken. Maar omdat schermen met dit soort panelen sowieso al flexibel zijn, is een opvouwbaar apparaat wel een logische en waarschijnlijke stap. Hoe dan ook gaat het nog wel enkele jaren duren voordat er een iPhone Flip op de markt komt.

Meer geruchten

Analist Ross Young meldde eerder al dat Apple mogelijk bezig is met opvouwbare notebooks met schermen van 20 inch. Volgens hem zou dit kunnen leiden tot een heel nieuwe productcategorie, met producten die twee apparaten in één zijn. Denk aan een laptop met on-screen toetsenbord in opgevouwen toestand en een monitor met extern toetsenbord in uitgevouwen toestand.

Verder denkt analist Ming-Chi Kuo dat Apple een apparaat met een 9-inch opvouwbaar OLED-scherm aan het testen is. Volgens hem richt Apple zich in eerste instantie op middelgrote apparaten, gevolgd door apparaten met grotere schermen. Kleinere apparaten zoals een iPhone zouden daarna pas aan bod komen.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar