Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt stilletjes geheime iOS-update uit: zo download je hem

Auteur: Ward Edema
9 reacties
Geheime iOS-update

Apple heeft een geheime iOS-update uitgebracht die je alleen op een hele specifieke manier kunt downloaden: zo werkt het!

Lees verder na de advertentie

Geheime iOS-update

Er zijn de afgelopen maanden al de nodige tussentijdse updates uitgebracht voor iOS 17, maar er is nu wel een héél opmerkelijke update uitgebracht. Hij is zonder enige aankondiging verschenen, en niet te downloaden via je iPhone zelf. Alleen met behulp van een Mac of Windows-pc kun je de update installeren.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Het gaat om iOS 17.4.1 – maar dan niet de versie die vorige week al uitkwam. Die versie heeft namelijk het codenummer 21E236. De update die Apple stilletjes heeft uitgebracht is 21E237, en dus iets nieuwer. Wat er precies gefixt is, is niet bekend – maar als je helemaal up-to-date wilt zijn, dan moet je de update dus handmatig via een computer installeren.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zo installeer je de geheime iOS-update

iOS 17.4.1 21E237

Je installeert iOS 17.4.1 21E237 met Finder op de Mac, of met de Apple Devices-app in Windows 10 of 11. Verbind je iPhone met een kabeltje met je computer, en geef op beide apparaten toestemming om verbinding te maken. Daarna open je een Finder-venster op de Mac, of de Apple Devices-app in Windows. Volg dan de volgende stappen:

  1. Selecteer je iPhone in de zijbalk, en kies het tabblad ‘Algemeen’.
  2. Zoek naar nieuwe updates onder het kopje ‘Software’.
  3. Je krijgt nu een melding over iOS 17.4.1 – zelfs als je 21E236 al hebt geïnstalleerd. Werk je iPhone bij, en laat je iPhone aan je computer hangen tot het hele proces klaar is.

Geen computer?

Heb je geen computer in de buurt of heb je geen zin in het gehannes? Geen zorgen: waarschijnlijk brengt Apple al snel iOS 17.4.2 uit, die je gewoon weer via je iPhone zelf kunt downloaden. Er komen namelijk nogal wat nieuwe apparaten aan, zoals de iPad Air 2024 en iPad Pro 2024, en meestal komen er rond dezelfde tijd ook wat kleine iOS-updates uit om die apparaten te ondersteunen.