Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple zal nooit een iPhone 13 lanceren’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Geen nieuwe iPhone 13


Lees verder na de advertentie

De kans is groot dat er nooit een iPhone 13 verschijnt. Dit jaar kiest Apple waarschijnlijk voor de naam iPhone 12s, meldt de betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser. Bijgeloof zou ertoe leiden dat Apple een jaar later meteen op de iPhone 14 overgaat.

Geen iPhone 13

Eerder deze week meldde de gerenommeerde Apple-insider Mark Gurman al dat de iPhone 2021 een ’typische S-versie’ wordt. Apple geeft nieuwe iPhones de toevoeging ‘S’ als het om een relatief kleine upgrade gaat. Dat gebeurde eerder bij de iPhone 4s, iPhone 5s, iPhone 6s en iPhone XS.

Nu heeft ook Jon Prosser informatie over de opvolger van de iPhone 12 (€ 906). ‘Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk de iPhone 12s wordt’, laat hij weten in een video op zijn YouTube-kanaal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ongeluksgetal

Zijn tipgever zegt zelfs dat Apple overweegt om de toevoeging ’13’ nooit te gebruiken. ‘Mij is ook verteld dat we waarschijnlijk nooit een iPhone 13 krijgen’, zegt Prosser. De reden is opmerkelijk: Apple zou het ongeluksgetal uit de weg willen gaan.

Hier plaatsen we wel vraagtekens bij, want waarom durfde Apple het dan vorig jaar wel aan met iOS 13 en iPadOS 13? Bovendien wordt de 13 alleen in westerse landen beschouwd als een ongeluksgetal. In grote delen van Azië (waar Apple toch een behoorlijk marktaandeel heeft) is de 4 juist het getal dat je moet vermijden. En Apple aarzelde niet om een iPhone 4 te maken.

iPhone 12s

Dit jaar lijkt het dus een iPhone 12s te worden. Eerdere S-modellen waren bescheiden upgrades, met een krachtigere processor en verbeterde camera als belangrijkste verbeteringen. Het ontwerp bleef (vrijwel) identiek.

Toch is het niet uit te sluiten dat de iPhone 12s een interessante feature krijgt. Volgens Mark Gurman onderzoekt Apple de mogelijkheden voor een iPhone 12s met Face ID én Touch ID. Hierbij zou de vingerafdrukscanner zijn geïntegreerd in het scherm.