Terug naar ‘Apple zal nooit een iPhone 13 lanceren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple zal nooit een iPhone 13 lanceren’

Door Koen van Ekeren21 januari 2021 09:472 min. leestijd0

De kans is groot dat er nooit een iPhone 13 verschijnt. Dit jaar kiest Apple waarschijnlijk voor de naam iPhone 12s, meldt de betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser. Bijgeloof zou ertoe leiden dat Apple een jaar later meteen op de iPhone 14 overgaat.

Geen nieuwe iPhone 13

Geen iPhone 13

Eerder deze week meldde de gerenommeerde Apple-insider Mark Gurman al dat de iPhone 2021 een ‘typische S-versie’ wordt. Apple geeft nieuwe iPhones de toevoeging ‘S’ als het om een relatief kleine upgrade gaat. Dat gebeurde eerder bij de iPhone 4s, iPhone 5s, iPhone 6s en iPhone XS.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Nu heeft ook Jon Prosser informatie over de opvolger van de iPhone 12 (€ 906). ‘Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk de iPhone 12s wordt’, laat hij weten in een video op zijn YouTube-kanaal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ongeluksgetal

Zijn tipgever zegt zelfs dat Apple overweegt om de toevoeging ’13’ nooit te gebruiken. ‘Mij is ook verteld dat we waarschijnlijk nooit een iPhone 13 krijgen’, zegt Prosser. De reden is opmerkelijk: Apple zou het ongeluksgetal uit de weg willen gaan.

Hier plaatsen we wel vraagtekens bij, want waarom durfde Apple het dan vorig jaar wel aan met iOS 13 en iPadOS 13? Bovendien wordt de 13 alleen in westerse landen beschouwd als een ongeluksgetal. In grote delen van Azië (waar Apple toch een behoorlijk marktaandeel heeft) is de 4 juist het getal dat je moet vermijden. En Apple aarzelde niet om een iPhone 4 te maken.

iPhone 12s

Dit jaar lijkt het dus een iPhone 12s te worden. Eerdere S-modellen waren bescheiden upgrades, met een krachtigere processor en verbeterde camera als belangrijkste verbeteringen. Het ontwerp bleef (vrijwel) identiek.

Toch is het niet uit te sluiten dat de iPhone 12s een interessante feature krijgt. Volgens Mark Gurman onderzoekt Apple de mogelijkheden voor een iPhone 12s met Face ID én Touch ID. Hierbij zou de vingerafdrukscanner zijn geïntegreerd in het scherm.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar