Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Komt er toch geen goedkopere Apple Vision Pro?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro

Komt er toch geen goedkopere versie van de Apple Vision Pro? Als het aan Apple-analist Ming Chi-Kuo ligt helaas wel. Maar er is ook goed nieuws.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is de eerste AR/VR-headset van Apple. Het toestel werd een aantal maanden geleden aangekondigd, tijdens de WWDC 2023. Begin 2024 komt hij pas uit, dus kopen kan volgend jaar pas. En dat voor een adviesprijs van maar liefst 3499 dollar. Wat de Apple Vision prijs in Nederland wordt, is nog onbekend, maar het zal hier vast niet veel van afwijken.

Door het hoge prijskaartje is deze headset helaas niet voor iedere Apple-fan weggelegd. Maar daar zou Apple iets aan doen. Apple-kenner Mark Gurman beweerde in juni dat Apple plannen had voor goedkopere versie van de headset. Deze zou uit andere materialen of onderdelen bestaan, zodat Apple kan besparen op productiekosten. Maar of deze Vision Pro er nog steeds komt …

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Toch geen goedkopere Apple Vision Pro?

‘Apple heeft het plan voor een goedkopere Vision Pro mogelijk geannuleerd’, aldus Apple-analist Ming-Chi Kuo. Een reden hiervoor geeft hij niet. Deze goedkope headset zou in 2025 lanceren, maar Kuo verwacht dan geen grote groei qua leveringen. Ook denkt hij dat de Apple Vision Pro meer tijd nodig heeft dan verwacht om Apple’s grootste product te worden. De headset moet op lange termijn namelijk de iPhone vervangen.

Gelukkig heeft Kuo ook goed nieuws: Apple heeft al plannen voor een tweede generatie van de Apple Vision Pro. Grootschalige productie zou uiterlijk in de tweede helft van 2027 beginnen. Verder acht hij de kans groot dat de headset tot die tijd geen grote hardware-upgrades krijgt.

Alles over de Vision Pro

Eerlijk is eerlijk: we zijn nogal sceptisch over Kuo’s bericht. Simpelweg niet iedere Apple-fan kan zich een peperdure headset veroorloven. En het is vooralsnog niet noodzakelijk om er een te hebben. In tegenstelling, het is vooral een coole gadget om mee te pronken.

Wil Apple het grote publiek aantrekken en de headset hun belangrijkste product maken, dan moeten ze dus zo snel mogelijk een betaalbaardere Vision Pro uitbrengen. En doordat zowel Bloomberg als The Information nog steeds verwachten dat dit gaat gebeuren, zijn wij ook nog niet bezorgd.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de (goedkope) Apple Vision Pro? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors