Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple bevestigt: er komt geen 27-inch iMac meer

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
geen 27-inch iMac

Er komt geen nieuwe versie van de 27-inch iMac, zo bevestigt Apple aan The Verge. Wat kun je wel verwachten?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Mac? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geen 27-inch iMac

De meest recente versie van de 27-inch iMac is inmiddels al meer dan drie jaar oud. Deze Mac was vooral geliefd om zijn enorme scherm, evenals de diverse aansluitingen en een sd-kaart-houder. Maar in 2022 werd hij plots uit de verkoop gehaald, en een opvolger heeft hij nooit gekregen. De 27-inch iMac is dan ook nooit uitgerust met een Apple Silicon-chip.

kooptip

Er werd lang gespeculeerd: komt er wel of geen nieuw model? Berichten waren tegenstrijdig, al neigde het antwoord de laatste tijd richting ‘nee’. En dat blijkt te kloppen: Starlayne Meza – verantwoordelijk voor PR bij Apple – liet gisteren weten dat er géén 27-inch iMac meer komt. Zo ontving de de Amerikaanse techblog The Verge het volgende bericht:

‘Apple zal geen Apple Silicon-versie van de 27-inch iMac maken om het Intel-model dat in 2022 uit de verkoop werd gehaald te vervangen. Het bedrijf richt zich voor de iMac line-up in plaats daarvan op het 24-inch model dat als eerste werd uitgebracht in 2021 en recent is geüpdatet met een nieuwe M3-processor.’

Grotere iMac?

Een 27-inch model komt er duidelijk niet aan, maar mogelijk komt er wel een iMac die nóg groter is. Zo beweerde Apple-kenner Mark Gurman eerder nog dat Apple aan een 32-inch versie van de iMac werkt. Die zou in 2025 of zelfs al eind 2024 in de winkel liggen, al gelooft analist Ming-Chi Kuo het eerste. En gezien Meza zich in het bovenstaande persbericht specifiek op de 27-inch iMac richt, lijkt een 32-inch versie niet uitgesloten.

Wil je nu al een grotere iMac dan de 24-inch versie, dan raadt Starlayne Meza een Studio Display met Mac Studio of Mac mini aan. Daar sluiten we ons bij aan: het Studio Display is een losse monitor met een 27-inch scherm en 5K resolutie, en is daarmee het grootste display in Apple’s assortiment. Combineer dit met een Mac Studio of Mac mini en je hebt een indrukwekkende en krachtige set-up gebouwd. Wel is het scherm enorm aan de prijs: het Apple Studio Display heeft een prijskaartje vanaf 1779 euro.