Terug naar Gebruik jij Siri? En waarom (niet)?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gebruik jij Siri? En waarom (niet)?

Door Laura Grootaarts10 juni 2020 09:281 min. leestijd41

Siri is de slimme spraakassistent van Apple. Je mag Siri zo’n beetje alles vragen. Om je wekker te zetten, je moeder te bellen, iets op te zoeken online … Of stel Siri de vraag: Waarom heeft Apple jou gemaakt? Dit is dan een van de mogelijke antwoorden:

Gebruik jij Siri?

In een toekomstige iCreate (nummer 120) laten we je zien hoe Siri je leven makkelijker en leuker maakt. In een uitgebreid artikel gaan we in op de mogelijkheden van de personal assistant en natuurlijk komen daarbij de handigste vragen en commando’s aan bod.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Gebruik jij Siri?

Wij vragen ons af of jij Siri gebruikt. En waarom dan? Of waarom juist niet? En wat zou je over Siri willen weten? Laat je reactie achter onder dit bericht.

Wil je een reminder krijgen wanneer iCreate 120 verschijnt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

41
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Slaz
Lezer
Slaz

Ik gebruik Siri niet, gewoon omdat ik liever stilletjes het touchscreen bedien dan tegen mijn apparaat praat.

Don
Lezer
Don

Hel makkelijk als timer voor als ik rijst kook ?

Transalp
Lezer
Transalp

Ik gebruik Siri heel vaak, om de de verlichting te bedienen, om muziek af te spelen, om een website voor te lezen, om een selfie te maken, om te navigeren, enz. enz.

Sal
Lezer
Sal

Ik vind Siri maar dom. Ik moet me namelijk aanpassen aan Siri, om dingen gedaan te krijgen. Een slimme assistent zou mij toch moeten kunnen (leren) begrijpen. Bovendien woon ik niet alleen, dus als ik met Siri probeer te communiceren, hoor ik vanuit een andere kamer vaak roepen: “Wat zeg je?”

Jelle
Lezer
Jelle

Elke keer als ik Siri gebruik word ik weer teleurgesteld door hoe slecht het werkt. Ogenschijnlijk simpele commando’s (“hey Siri, shuffle mijn muziek”) worden zelden begrepen of verstaan. Handsfree gebruiken op de fiets via m’n AirPods is ook een vrij kansloze aangelegenheid want dan zit ik telkens 10 sec te wachten op feedback van Siri.

Je zou toch verwachten dat na 8,5 jaar het een keer fatsoenlijk werkt.

Nyfa
Lezer
Nyfa

Weinig. Timer voor 5 minuten of lamp aan. Al het andere is te ingewikkeld voor haar. Het is al zo vaak mis gegaan, dat ik het liever zelf doe. Ik begrijp niet dat Apple er zo’n puinhoop van heeft gemaakt. Top 3 irritaties: 1. Je moet dingen zeggen op de Siri manier, anders snapt ze het niet. Dingen combineren is al helemaal onmogelijk. 2. Engelse Of Duitse of Franse (artiesten) namen gaan niet samen met de Nederlandse Siri. HomePod spreekt nog geen Nederlands. Hey Siri werkt nooit maar elke fonetische (on)gelijkheid activeert haar wél. Elk apparaat heeft zijn eigen set… Lees meer »

Paul
Lezer
Paul

Ik gebruik Siri niet omdat deze geen friese woorden herkent. Heel veel steden, dorpen en straatnamen zijn in het fries. Ook friese voor- en achternamen herkent Siri niet.

Chris
Lezer
Chris

Ik gebruik het eigenlijk nauwelijks, alleen een simpele timer of wekker zetten. Simpel Spotify starten etc. kan Siri niet en ook andere dingen gaan zelden foutloos. Ik hou het dus maar bij af en toe een simpele timer zetten.

Bas Jaquet
Lezer
Bas Jaquet

Ik heb een Homepod en gebruik Siri elke dag! Radio luisteren, lampen bedienen, timers en wekkers zetten! Echt super handig. Nu snel die Nederlandse ondersteuning, dat zal het nog beter maken!

Daan
Lezer
Daan

Voor enkele vaste onderdelen. “Navigeer naar huis/naar Pietje Puk”, “Bel mijn vrouw/Pietje Puk” “Zet pindakaas op de boodschappenlijst” (in Herinneringen), “Zet een timer op 10 minuten”, “Shuffle mijn favorietenmix”. Voor de rest probeer ik het wel, maar eindigt het vaak in wederzijds onbegrip. Mijn zoon (4) daarentegen houdt hele conversaties. “Siri, ga je mee kleuren?” Helaas kon Siri daar niets over vinden op het web.

Felicia
Lezer
Felicia

Hoewel ik volledig apple-addept ben, gebruik ik siri nooit. Wel de google-assistent, die veel vriendelijker is en minder snel op de teentjes getrapt. Ook betere moppen tapt en me wél in één keer begrijpt.

Robert
Lezer
Robert

Ik gebruik siri voor verwarming, app, muziek, verlichting. Maar waarom ik dat nog steeds in Engels moet doen omdat mijn HomePod geen Nederlands spreekt snap ik nog steeds niet.

Gerry
Lezer
Gerry

Ik gebruik hem vaak. Idd voor timer en wekker maar ook voor de routeplanner, agenda, Appje versturen of snel een mailtje, iemand bellen wanneer ik met andere dingen bezig ben. Siri kan en doet veel voor mij.

GerP.
Lezer
GerP.

Ik gebruik Siri ook niet, praat niet graag tegen een apparaat

Thijs
Lezer
Thijs

Ik wil niet dat een vreemde stem tegen mij praat op ongelegen momenten

René
Lezer
René

Ik gebruik Siri niet. Het is gewoon nog te beperkt. Heel veel dingen begrijpt Siri niet, of het moet op zo’n specifieke manier gebracht worden dat het onwerkbaar is.

Gert
Lezer
Gert

Ik gebruik Siri (vrijwel) nooit omdat ik het een wat vreemd idee vindt om tegen mijn computer te praten. De keren dat ik Siri uitprobeerde waren de reacties bovendien behoorlijk onvoorspelbaar. In mijn vorige auto gebruikte ik Siri nog wel eens om te bellen maar in onze huidige auto moet de iPhone daarvoor helaas aan de kabel en dat vergeet ik steeds als ik wegrijdt.

Marijke
Lezer
Marijke

Ik gebruik Siri nooit. In het begin een beetje mee gespeeld, maar ik vind het geen serieuze applicatie. Zoals gezegd; een speeltje…

Dimitriy
Lezer
Dimitriy

Ik gebruik Siri alleen om te vragen hoe laat het is, wanneer ik met oortjes in op de fiets zit. Verder nooit echt.

Steven De Froy
Lezer
Steven De Froy

Ja zeker om mijn wekker te zetten, te vragen welk liedje er speelt, om de app 538 of facebook te openen, om te vragen welk weer het is, om een kookwekker te zetten, om een bepaalde muziek af te spelen, …

True B
Lezer
True B

Ik gebruik Siri ook maar heel weinig, meestal begrijpt ie me niet, en eigenlijk ben ik ook bijna nooit alleen en om nou in gezelschap Siri te moeten uitleggen wat ik bedoel gaat me een beetje te ver… Ook heb ik de stemactivator uitstaan, omdat Siri zich overal mee bemoeit als ie al denk dat ik He Siri zeg… (Nee Serieus??) Het lijkt me overigens wel heerlijk als er niks en niemand anders in de buurt is om tegen te praten….

Judith
Lezer
Judith

Siri is alleen te gebruiken als je weet op welke toon en heel duidelijk gearticuleerd praat en dan nog weet Siri mij te irriteren omdat zij mij niet snapt. In de tussentijd heb ik vaak zelf het antwoord al opgezocht, dus zelf gebruik ik Siri nauwelijks.
Mijn dochter van 16 heeft meer geduld dan ik en gebruikt Siri iets vaker en ook mijn kleine van 5 vindt het leuk gesprekken met Siri te voeren.

Gert Molenaar
Lezer
Gert Molenaar

Ik gebruik Siri (nog) niet omdat ik het probeer te configureren maar Siri mijn stem niet lijkt te willen herkennen. Ben nog aan het zoeken waaraan het ligt

Doortje Jee
Lezer
Doortje Jee

Ik gebruik Siri niet (automatisch) omdat hij via mijn iPad altijd achter mijn rug om in gesprek gaat met mijn TV.
Ook mengt hij zich vaak in onze onderlinge gesprekken.
Siri mag nu alleen maar op afroep meedoen?

Gerry
Lezer
Gerry

Als grote Apple-fan ben ik toch bezweken voor een Google Nest Mini. Je kan niet alles vragen aan Google en niet alles aan Siri, en sommige zaken kunnen ze wel alle twee aan. Ik zou daarom aan Google Assistent en aan Siri willen vragen wanneer ze nu eindelijk eens Best Friends Forever zullen worden, zodat wij al onze slimme apparaten kunnen aansturen zonder te moeten denken aan wie we het mogen vragen! 🙂 Ik heb al geruchten opgevangen, maar concrete plannen blijven uit…

Walter
Lezer
Walter

Ik gebruik het eigenlijk nooit Soms start het zomaar op Heel vervelend
Voor mij zou het al een hele verbetering zijn als is zelf een woord kan verzinnen waar ik Siri mee kan activeren.

Walter Claassen
Lezer
Walter Claassen

Ik gebruik SIRI niet, ik gebruik Google Assistant. Mijn telefoon is Samsung en Home smart speaker is van Google. Mijn tablet is een Apple IPad Air 3 waarop ook Google assistant en Google Home staan geïnstalleerd. Deze producten werken prima, zijn uitgebreid en aankopen zijn betaalbaar met enorm veel mogelijkheden. Apple heb ik op dit gebied nog niet kunnen betrappen op veelzijdigheid en betaalbaarheid. Derhalve geen SIRI op dit moment. Google assistant gebruik ik probleemloos voor alle verlichting in huis, verwarming, Denon versterker ( geluid, in combinatie met chromecast om muziek, YouTube of Netflix te spelen en allerlei vragen over… Lees meer »

Ad de Beer 
Lezer
Ad de Beer 

Ja, ik gebruik SIRI vooral op mijn HomePod om commando’s te geven om de HUE lampen aan en uit te doen. Deze gebruik ik ook op mijn Apple Watch en iPhone 11Pro. Op Apple TV wordt hij als speaker gebruikt.

Menno
Lezer
Menno

Ik gebruik Siri alleen voor het uitzetten van Bluetooth. Via het snelle menu kun je de iPhone alleen loskoppelen en naar de instellingen gaan is te omslachtig. Verder is Siri vooral een gimmick. Leuk om mensen te laten zien, maar niet echt iets voor dagelijks uitgebreid gebruik.

Vos
Lezer
Vos

Ik gebruik Siri niet. Persoonlijk heb ik daar niets aan en hou graag alles zelf in de hand.

Pieter
Lezer
Pieter

Omdat ik me blijf afvragen hoeveel data Siri verbruikt.

Lud70
Lezer
Lud70

Siri is nog te vaak megadom/hardhorend. Alleen de timer gebruik ik vaak.

Annie33
Lezer
Annie33

Ik vind Siri heel vervelend als de tv aanstaat, dan begint hij vaak te praten. Verder nooit gebruikt; wekker zetten op vakantie lijkt me wel handig. Ga eens uitproberen.

Winfred
Lezer
Winfred

Handig in auto om berichten te versturen. En voor Homepod de enige manier om te bedienen…

Nitram
Lezer
Nitram

Ik gebruik Siri niet, omdat ik het nut er niet van in zie.

D.Molenaar-Wozniak
Lezer
D.Molenaar-Wozniak

Siri gaat ook aan als de tv of een game een bepaalde klank maakt of een collega en mijn telefoon in de buurt ligt. Dit maakt het vervelend om te gebruiken. Maar het heeft ook leuke kanten. Toch staat hij nu uit.

Claire de Lune
Lezer
Claire de Lune

Siri gebruik ik niet. Hij denkt nu al, dat ik iets zeg, wat ik niet gezegd heb. Bovendien zei laatst iemand tegen zijn kind: houd even je mond, dan kan ik tegen Siri praten

Claire de Lune
Lezer
Claire de Lune

Als ik het commentaar hieronder lees, zou ik maar een ander artikel schrijven.

Ton
Lezer
Ton

Ik gebruik Siri niet omdat mijn commando’s niet begrepen worden cq worden verstaan.
Zelfs de meest eenvoudige geeft een slecht of geen resultaats.

Max Mackenzie
Lezer
Max Mackenzie

Jazeker gebruiken wij Siri voor huis tuin en keuken dingen. Via Siri worden opdrachten gegeven aan Homey, een ‘bijna alles verslindende Hub’ die nodige dingen activeert middels Flows. De woning App gebruiken wij voor manueel interventies. Dit doen we al sinds 2015, sinds de komst van Opdrachten is het weer een stap verder en nog intelligenter geworden. Almost … this is Max Headroom …