Terug naar Flits van iPhone X, 8 en 8 Plus werkt niet als het koud is
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Flits van iPhone X, 8 en 8 Plus werkt niet als het koud is

Door Sven Lamers2 maart 2018 11:063 min. leestijd0

Niet alleen wij hebben last van de Siberische temperaturen buiten, ook onze iPhones vinden de kou niet prettig. Eerdere modellen van de iPhone kunnen in de kou bijvoorbeeld uitvallen. Dat probleem heeft Apple in de iPhone X, iPhone 8 en 8 Plus met nieuwe hardware verholpen, maar ook deze meest recente iPhones kampen met een probleem. Bij een temperatuur net boven en onder het vriespunt werkt de flits niet meer. Dat melden veel gebruikers op het forum van Apple en de Duitse site Mac & i heeft het in een test bevestigd.

iphone koud

Flits werkt niet als het koud is

In een testopstelling werd een iPhone 8 Plus gekoeld naar 6 graden. Een vrij normale temperatuur in het winterse Nederland. Maar zelfs dan al werkte de flits niet meer naar behoren. Daarnaast hadden twee iPhone X hetzelfde probleem tijdens het gebruik buiten, een van de twee vond het al te koud toen binnenshuis even een raampje geopend werd. Nadat de apparaten weer konden opwarmen, werkte de flits weer zoals die zou moeten.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Volgens Apple mag je de iPhone gebruiken bij temperaturen tussen de 0 en 35 graden – dat geldt ook voor de iPhone X en 8.

Geen foutmelding

Het gekke is dat er niet eens een foutmelding verschijnt als de flits het te koud heeft – hij doet het gewoon niet meer. In de app Camera blijft de flits uitgeschakeld, ook al heb je die voor alle opnames geactiveerd. Het lampje voor video’s doet het dan ook niet. In apps van derden is het nog erger. Hier worden soms helemaal geen foto’s meer gemaakt, totdat je de flits handmatig uitschakelt.

Het foutje heeft ook invloed op de toegankelijkheidsopties. Gebruik je de led-flits voor notificaties bij oproepen en berichten, werken die eventueel niet als het koud is. Gek genoeg is er een flits-functie die wel blijft werken: de zaklamp vanuit het Bedieningspaneel. Deze werkt ook als het koud is.

Oplossing via een iOS-update?

Of Apple de fout via een iOS-update kan verhelpen, is nog niet duidelijk. Afgelopen jaar verscheen bijvoorbeeld ook al een update voor de iPhone X toen bekend werd dat het touchscreen het niet goed deed in de kou. In de bèta van iOS 11.3 valt de flits nog steeds uit.

Om te voorkomen dat de oude iPhone-modellen in de kou uitvallen, hanteert Apple een ietwat vreemde methode: het maakt de apparaten trager zodat de accu’s niet zo zwaar belast worden. In iOS 11.3 kun je dit overigens voorkomen. Voor de flits is de oplossing waarschijnlijk iets lastiger.

Meer tips om je iPhone tegen de kou te beschermen lees je overigens in onze handige workshop: iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar