Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Is je FineWoven-hoesje vies? Zo moet je hem níét schoonmaken

Auteur: iCreate
0 reacties
FineWoven case review

Sinds Apple overgestapt is van leren iPhone-hoesjes naar zijn nieuwe, niet-leren hoesjes, regent het klachten. Het ziet er premium uit, maar een FineWoven-hoesje trekt vlekken aan en wordt snel vies. Als je zo’n case hebt, hoe krijg je hem dan schoon? In de wasmachine?

Lees verder na de advertentie

Vies FineWoven-hoesje: mag die in de wasmachine?

Een redacteur van het Duitse Macwelt was klaar met de viezigheid op zijn FineWoven-hoesje en stopte het – bij wijze van experiment – in zijn wasmachine. Niet te heet uiteraard en de case ging mee in de broekzak van zijn gewone was. Het verrassende resultaat was dat de FineWoven case er inderdaad iets schoner uitzag. En toch is het niet verstandig om de actie te herhalen. De hitte van de wasmachine en het tuimelen beschadigde de hoes namelijk net iets te veel.

Het experiment was het risico dus niet waard. Het FineWoven-hoesje was bijna kapot gegaan en de vlekken waren niet volledig weg. Het was zeker schoner, maar niet goed genoeg om het risico te nemen de hoes te vernietigen. Weer wat geleerd.

Zo zag het FineWoven-hoesje er na het wassen uit. (Bron: Macwelt)

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

En hoe maak je een vies FineWoven-hoesje wél schoon?

Als je jouw iPhone wilt beschermen tegen de stootjes en valpartijen, dan heeft Apple eigen hoesjes. Jarenlang bood het bedrijf mooie premium leren cases aan, maar het is sinds de iPhone 15 overgestapt op een nieuwe textielsoort. FineWoven is gemaakt van gerecycled microtwill, dat volgens Apple aanvoelt als suède. 

Het is duurzamer dan leer, maar door aanhoudende kritiek moest Apple zelf al voor een aantal nadelen waarschuwen. Zo is de textielsoort dus veel gevoeliger voor vlekken. Gelukkig geeft het bedrijf zelf instructies voor het schoonmaken. In vier korte stappen is je hoesje weer schoon.

Als je je FineWoven-hoesje schoon wilt maken of krassen wilt verminderen, verwijder je eerst de iPhone uit het hoesje.

  1. Meng 5 ml vloeibaar wasmiddel met 250 ml water in een kom.
  2. Doop een pluisvrije doek in het water, knijp het overtollige water uit en wrijf gedurende één minuut zachtjes over het oppervlak van het hoesje.
  3. Maak het hoesje schoon met een andere doek die licht vochtig is gemaakt met schoon water.
  4. Droog het hoesje met een zachte, droge, pluisvrije doek om ervoor te zorgen dat alle vocht wordt verwijderd. Hij mag uiteraard ook even op een luchtige plek liggen, maar liever niet in de volle zon.

Alternatieven FineWoven-hoesjes

Dat de FineWoven-hoesjes zo vlekgevoelig zijn, is overigens niet terug te zien in de prijs. Voor een iPhone 15 Pro Max-hoes betaal je maar liefst 69 euro. Zie je deze cases niet zitten? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven.

  • De siliconenhoesjes van Apple zijn iets goedkoper met 59 euro en iets kleurrijker. Bovendien zijn ze minder gevoelig voor vlekken.
  • De doorzichtige hoesjes zijn ook 59 euro en laten de eigen kleur van de iPhone shinen.

Sinds kort zijn deze hoesjes overigens ook beschikbaar in chique nieuwe voorjaarskleuren. Zijn de Apple-hoesjes niet wat je zoekt? Er zijn ook alternatieve hoesjes van derden, zoals het Rosso Elite-hoesje van – jawel – leer.