Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Rosso Elite review: luxe leren iPhone-hoesje met dubbele functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Rosso Elite review

De Rosso Elite oogt niet alleen luxe, maar heeft ook een handige dubbele functie die je niet in een book case zou verwachten. Hoe dat zit, lees je in onze Rosso Elite review.

Lees verder na de advertentie

Rosso Elite review

Hoewel Apple al meer dan tien jaar geleden begon met de verkoop van leren hoesjes, kwam daar dit jaar plots een einde aan. De reden? Milieudoelen. Maar hoewel het synthetische FineWoven-hoesje geen slechte vervanger is, gaat er wat ons betreft toch echt niks boven de look en feel van écht leer.

Rosso Elite

Gelukkig zijn er buiten Apple om nog genoeg opties om je iPhone in een leren jasje te steken – zo ook de hoesjes van het Nederlandse Rosso. En daar komt nu een extra luxe case bij: de Rosso Elite. Hij is er voor alle modellen van de iPhone 15, én de iPhone 14 & iPhone 14 Pro. En het is niet zomaar een bookcase!

kooptip

Hoogwaardig

Ten eerste voelt de Elite, zoals de naam al doet vermoeden, erg luxe aan. Het leer, dat van de voor- tot achterkant één geheel vormt, is een mooi dik uitgevoerd met een zachte afwerking. Daardoor is het net alsof je een wat luxere leren portemonnee in je handen hebt – en zo ruikt het hoesje ook.

Rosso Elite standaard

Vouw je de case open, dan heb je ruimte voor drie pasjes, plus een extra vakje voor briefgeld. En door een extra vouw in het leer is het ook mogelijk om de iPhone als een soort fotolijstje op je tafel te plaatsen: handig voor als je een filmpje wilt kijken zonder je iPhone de hele tijd vast te moeten houden.

Dubbele functie

Wat de Rosso Elite bijzonder maakt, is dat hij niet alleen als bookcase dient. De iPhone zit namelijk magnetisch vast aan de leren buitenkant, en is dus ook los te trekken. Je kunt hem dan ‘gewoon’ gebruiken zonder dat de voorflap in de weg zit, en bovendien past je iPhone zo ook een stuk gemakkelijker in je broekzak.

Ook het gedeelte dat je lostrekt is aan de achterkant afgewerkt met hetzelfde hoogwaardige leer als de rest van de bookcase, en hij heeft zelfs de magneetring voor MagSafe ingebouwd. Zo kun je hem dus gebruiken met je MagSafe-oplader, autohouder, Wallet, standaard … noem het maar op. En door de stevige randjes van het uitneembare hoesje hoef je je geen zorgen te maken dat een valpartij het einde van je iPhone betekent.

Bijna perfect

Wel zijn er twee kleine kanttekeningen. Ten eerste is het jammer dat het uitneembare gedeelte van de case slechts een leren achterzijde heeft, terwijl de randjes van flexibel plastic zijn. Wat ons betreft hadden ook de randen daarvan van leer mogen zijn. Bovendien is de case met voorflap en al wat aan de dikke kant, wat hem minder geschikt maakt voor in je broekzak. Een dunnere uitneembare case zou helpen om het geheel wat compacter te maken.

Desondanks is de Rosso Elite alles wat je van een bookcase verwacht, met nét dat beetje meer dankzij de uitneembare case met MagSafe en de handige standaardfunctie. Wil je het voorbeeld van Apple nog niet volgen en dus nog niet van leer af, dan is dit de case voor jou.

Pluspunten

  • Hoogwaardig leer
  • Veel opbergvakjes
  • Functioneert als standaard
  • Uitneembare case met MagSafe

Minpunten

  • Vrij fors geheel
  • Uitneembare hoesje had helemaal van leer gemogen