Terug naar FaceTime komt naar Windows en Android (maar er zijn beperkingen)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FaceTime komt naar Windows en Android (maar er zijn beperkingen)

Door Koen van Ekeren8 juni 2021 12:412 min. leestijd0

Gebruik jij weleens FaceTime als je videobelt met vrienden en familie? Waarschijnlijk nooit, omdat het alleen werkt met mensen die een Apple-apparaat hebben. Binnenkort verandert dat. FaceTime werkt vanaf iOS 15 en macOS Monterey ook met mensen die een Android-telefoon hebben, of een Windows-pc.

FaceTime op Windows en Android

FaceTime op Windows en Android

Gisteren maakte Apple de functies van de nieuwe besturingssystemen bekend, waaronder iOS 15. Daarbij kondigde Apple aan dat FaceTime-gesprekken straks ook vanaf andere apparaten dan die van Apple te volgen zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit werkt via de webbrowsers Chrome en Edge, dus het is niet nodig om daarvoor een app te installeren. Als iemand via een iPhone, iPad of Mac een FaceTime-gesprek start en een link deelt, kunnen Android- of Windows-gebruikers via de webbrowser daaraan deelnemen.

Inloggen hoeft niet: met één klik doe je mee aan het FaceTime-gesprek. Dit kan overigens zowel een een-op-eengesprek zijn, als een groepsgesprek. Wel zijn er een paar kleine beperkingen: het werkt alleen met de browsers Chrome of Edge, dus geen FireFox. Bovendien is voor het verzenden van video is ondersteuning voor het H.264-videoformaat vereist, waardoor je een recente versie van Chrome of Edge nodig hebt.

Privacy

Apple benadrukt dat FaceTimen even veilig blijft. Ook in de browser zijn de FaceTime-gesprekken in z’n geheel versleuteld, dus de toevoeging gaat niet ten koste van je privacy.

Het is lang niet de enige verbetering die Apple aan FaceTime geeft. Je kunt straks bijvoorbeeld instellen dat het achtergrondgeluid wordt weggefilterd, de Portretmodus inschakelen voor een mooier beeld en samen muziek luisteren met SharePlay. Meer hierover lees je in het artikel iOS 15: deze verrassende nieuwe functies komen naar je iPhone.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar