Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

FaceTime komt naar Windows en Android (maar er zijn beperkingen)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
FaceTime op Windows en Android


Lees verder na de advertentie

Gebruik jij weleens FaceTime als je videobelt met vrienden en familie? Waarschijnlijk nooit, omdat het alleen werkt met mensen die een Apple-apparaat hebben. Binnenkort verandert dat. FaceTime werkt vanaf iOS 15 en macOS Monterey ook met mensen die een Android-telefoon hebben, of een Windows-pc.

FaceTime op Windows en Android

Gisteren maakte Apple de functies van de nieuwe besturingssystemen bekend, waaronder iOS 15. Daarbij kondigde Apple aan dat FaceTime-gesprekken straks ook vanaf andere apparaten dan die van Apple te volgen zijn.

Dit werkt via de webbrowsers Chrome en Edge, dus het is niet nodig om daarvoor een app te installeren. Als iemand via een iPhone, iPad of Mac een FaceTime-gesprek start en een link deelt, kunnen Android- of Windows-gebruikers via de webbrowser daaraan deelnemen.

Inloggen hoeft niet: met één klik doe je mee aan het FaceTime-gesprek. Dit kan overigens zowel een een-op-eengesprek zijn, als een groepsgesprek. Wel zijn er een paar kleine beperkingen: het werkt alleen met de browsers Chrome of Edge, dus geen FireFox. Bovendien is voor het verzenden van video is ondersteuning voor het H.264-videoformaat vereist, waardoor je een recente versie van Chrome of Edge nodig hebt.

Privacy


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple benadrukt dat FaceTimen even veilig blijft. Ook in de browser zijn de FaceTime-gesprekken in z’n geheel versleuteld, dus de toevoeging gaat niet ten koste van je privacy.

Het is lang niet de enige verbetering die Apple aan FaceTime geeft. Je kunt straks bijvoorbeeld instellen dat het achtergrondgeluid wordt weggefilterd, de Portretmodus inschakelen voor een mooier beeld en samen muziek luisteren met SharePlay. Meer hierover lees je in het artikel iOS 15: deze verrassende nieuwe functies komen naar je iPhone.