Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

FaceTime iOS 16: bellen wordt nog handiger met deze nieuwe functies

Auteur: iCreate
0 reacties
FaceTime iOS 16


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt iOS 16, inclusief allerlei nieuwe functies. Apple heeft de software al gepresenteerd en daarom weten we precies wat eraan komt. Bijvoorbeeld in FaceTime: iOS 16 maakt je (video)gesprekken een stuk handiger en leuker. Allemaal dankzij deze nieuwe functies!

Nieuwe functies FaceTime in iOS 16

FaceTime is door de jaren heen steeds handiger en intuïtiever geworden. Neem 2021, bijvoorbeeld. iOS 15 bracht onder andere SharePlay naar FaceTime, evenals de portretmodus. iOS 16 belooft dit jaar net zo vernieuwend te zijn voor de app. Het nieuwe besturingssysteem zit namelijk vol nieuwigheidjes voor je iPhone. Deze functies gebruik je later dit jaar in FaceTime in iOS 16.

  • Handoff
  • Samenwerken
  • SharePlay-apps
  • Ophangen met Siri
  • Interface
  • Live ondertiteling

Snel wisselen van apparaat met Handoff

Stel je loopt op straat, wordt gebeld door een collega en houdt een telefoongesprek met je iPhone terwijl je naar huis loopt. Eenmaal thuis ga je achter je Mac zitten, maar het is dan een stuk handiger om het gesprek via je desk- of laptop te houden. In iOS 16 wissel je gemakkelijk van apparaat dankzij Handoff. Deze functie bestaat al langer, maar is na de update ook compatibel met FaceTime.

Samenwerken op een afstand

Ook als je thuiswerkt is samenwerking essentieel. FaceTime in iOS 16 draagt hier een steentje aan bij. Houd een gesprek via de app, tik op de deelknop en stuur je gesprekspartner(s) een bestand om in samen te werken. Terwijl je (video)belt, dus. De functie werkt met bepaalde apps van derden, maar voornamelijk met Apple’s eigen apps: Bestanden, Notities, Herinneringen, Safari, Numbers, Keynote en Pages. En een nieuwe Apple-app: Freeform!

FaceTime iOS 16: welke apps werken met SharePlay?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ken je SharePlay al? Met deze functie kun je samen op een afstand synchroon naar dezelfde media luisteren of kijken, ook terwijl je via FaceTime belt. Het werkt alleen met bepaalde apps, maar vanaf iOS 16 zie je in FaceTime direct welke apps compatibel zijn. Sterker nog, je krijgt zelfs een overzicht van alle compatibele apps die je al hebt geïnstalleerd en welke je vanuit de App Store kunt downloaden.

Een telefoontje ophangen met ‘Hé Siri, hang op’

Je kunt een FaceTime-gesprek uiteraard beëindigen met de rode knop op het scherm, maar in iOS 16 kan Siri het ook voor je doen. Het enige wat je moet zeggen is ‘Hé Siri, hang op’. Bedenk wel: je gesprekspartner hoort dit ook.

Transparante interface voor FaceTime in iOS 16

Geen functie, wel nieuw: de interface van FaceTime. Tijdens het bellen zie je knoppen voor de camera, microfoon, berichten, de speaker en SharePlay. Deze zitten nu verstopt in een zwart kader, maar daar brengt iOS 16 verandering in. Deze interface wordt dan juist transparant, zodat je meer van je gesprekspartner ziet.

Live ondertiteling van je gesprek

Apple’s toegankelijkheidsfuncties maken het voor iedereen mogelijk om alles uit de iPhone te halen. iOS 16 voegt er nog meer toe, waaronder live ondertiteling in FaceTime. Als je de functie activeert, genereert de app op het moment zelf ondertiteling van het gesprek dat je voert. Vooral handig als je gehoorproblemen hebt of het geluid wat te wensen overlaat.

Zodra iOS 16 wordt gelanceerd, is de functie helaas (nog) niet beschikbaar in Nederland. Hopelijk verandert Apple in de nabije toekomst van gedachte.

Meer weten over iOS 16?

Handoff, samenwerken, Siri – met deze nieuwe functies wordt FaceTime in een compleet nieuw jasje gestopt. Maar eigenlijk is dit slechts het topje van de ijsberg. iOS 16 zit namelijk vol nieuwe functies voor je iPhone. Ontdek ze allemaal in onze iOS 16 preview.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!