Terug naar Pas op: nieuw Facebook Messenger-virus verspreidt zich razendsnel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pas op: nieuw Facebook Messenger-virus verspreidt zich razendsnel

Door Koen van Ekeren2 juli 2018 09:492 min. leestijd0

Heb je via Facebook een bericht gekregen met twee verbaasde emoji’s, met daarachter je naam en een link naar een vermeende pagina van YouTube? Klik hier dan niet op; het gaat om een  Facebook Messenger-virus dat steeds meer mensen treft.

Facebook virus

Facebook Messenger-virus

Het virus verspreidt zich via een bericht van een vriend. Hier laat het twee verbazende emoji’s zien (??), met daarachter je naam en een link naar de website ucarecdn.com. Maar omdat het logo van YouTube wordt gebruikt, lijkt het alsof de link verwijst naar een YouTube-video.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is nog onduidelijk wat het doel is van het virus. In ieder geval is het verstandig om de link te mijden, want het kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd. In ieder geval probeert de website van ucarecd je Facebook-inloggegevens te bemachtigen, waarna het bericht zich verder verspreidt.

Geklikt op Facebook virus?

Heb je geklikt op het Facebook Messenger-virus? Controleer dan of er geen programma’s of plugins zijn geïnstalleerd op je Mac of iPhone. Als er recentelijk iets is geïnstalleerd dat je niet herkent, doe je er goed aan om de software direct te verwijderen.

Controleer waar je bent aangemeld. Ga hiervoor op Facebook naar Instellingen en kies ‘Beveiliging en aanmelding’. Hier zie je op welke apparaten en welke locaties je bent aangemeld. Klik op de drie puntjes en ‘Afmelden’ als je een apparaat niet kent.

Verander ook je wachtwoord . Ook dit doe je op ‘Beveiliging en aanmelding’. Klik bij ‘Wachtwoord wijzigen’ op ‘bewerken’ en voer je huidige en nieuwe wachtwoord in.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FiCreateNL%2Fposts%2F10156611041148945&width=500″ width=”500″ height=”491″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar