Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pas op: nieuw Facebook Messenger-virus verspreidt zich razendsnel

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Facebook Messenger virus


Lees verder na de advertentie

Heb je via Facebook een bericht gekregen met twee verbaasde emoji’s, met daarachter je naam en een link naar een vermeende pagina van YouTube? Klik hier dan niet op; het gaat om een  Facebook Messenger-virus dat steeds meer mensen treft.

Facebook virus

Facebook Messenger-virus

Het virus verspreidt zich via een bericht van een vriend. Hier laat het twee verbazende emoji’s zien (??), met daarachter je naam en een link naar de website ucarecdn.com. Maar omdat het logo van YouTube wordt gebruikt, lijkt het alsof de link verwijst naar een YouTube-video.

Het is nog onduidelijk wat het doel is van het virus. In ieder geval is het verstandig om de link te mijden, want het kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd. In ieder geval probeert de website van ucarecd je Facebook-inloggegevens te bemachtigen, waarna het bericht zich verder verspreidt.

Geklikt op Facebook virus?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Heb je geklikt op het Facebook Messenger-virus? Controleer dan of er geen programma’s of plugins zijn geïnstalleerd op je Mac of iPhone. Als er recentelijk iets is geïnstalleerd dat je niet herkent, doe je er goed aan om de software direct te verwijderen.

Controleer waar je bent aangemeld. Ga hiervoor op Facebook naar Instellingen en kies ‘Beveiliging en aanmelding’. Hier zie je op welke apparaten en welke locaties je bent aangemeld. Klik op de drie puntjes en ‘Afmelden’ als je een apparaat niet kent.

Verander ook je wachtwoord . Ook dit doe je op ‘Beveiliging en aanmelding’. Klik bij ‘Wachtwoord wijzigen’ op ‘bewerken’ en voer je huidige en nieuwe wachtwoord in.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FiCreateNL%2Fposts%2F10156611041148945&width=500″ width=”500″ height=”491″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”]