Terug naar Facebook Lite is er nu ook voor de iPhone (en je accu zal blij zijn)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook Lite is er nu ook voor de iPhone (en je accu zal blij zijn)

Door Koen van Ekeren12 april 2019 11:452 min. leestijd0

Facebook heeft de uitgeklede versie van zijn app nu ook uitgebracht voor iOS: Facebook Lite. Hier doe je alles wat je in de normale versie ook doet, maar de app is veel zuiniger voor je batterij. Bovendien heeft Facebook Lite minder opslag nodig en kun je veel data besparen.

Facebook Lite

Facebook Lite

De app is een uitkomst, want de ‘gewone’ versie van Facebook blijft zich uitbreiden met functies die de batterij van je iPhone leegtrekken. Neem de locatiegebaseerde suggesties en alle duimpjes die door het beeld heen vliegen. Zelfs als je Facebook niet gebruikt, snoept de app procentjes van je batterij af door zich op de achtergrond te blijven verversen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

In plaats daarvan kun je Facebook Lite gebruiken, een versimpelde versie van de app. Hier doe je wat je altijd doet: scrollen door de tijdlijn, af en toe een duimpje omhoog en checken wie er deze week jarig is. Bij het plaatsen van een status-update mis je wat functionaliteiten, maar hoe vaak zet je er nog iets op?

iCreate 140
iCreate 140
Beter op reis met Apple Kaarten

Intussen kan het Facebooken langer dan anders, want de app vraagt minder van je batterij. Video’s spelen zich niet automatisch af en Facebook laat foto’s en andere content in een lagere resolutie zien. Door de eenvoud werkt de app ook sneller, al verloopt het scrollen door de tijdlijn minder soepel, aangezien berichten pas worden ingeladen als je ze bereikt. Een ander voordeel is dat de app slechts 9 MB groot is (de volledige gebruikt ruim 250 MB) en dat Lite veel minder data verbruikt. Ook zijn is er veel meer rust in de app, waar allerlei storende elementen ontbreken.

Wil je het belangrijkste Apple-nieuws en de leukste iPhone-tips in je tijdlijn? Volg iCreate Magazine dan op Facebook!

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar