Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Facebook Lite is er nu ook voor de iPhone (en je accu zal blij zijn)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Facebook Lite


Lees verder na de advertentie

Facebook heeft de uitgeklede versie van zijn app nu ook uitgebracht voor iOS: Facebook Lite. Hier doe je alles wat je in de normale versie ook doet, maar de app is veel zuiniger voor je batterij. Bovendien heeft Facebook Lite minder opslag nodig en kun je veel data besparen.

Facebook Lite

De app is een uitkomst, want de ‘gewone’ versie van Facebook blijft zich uitbreiden met functies die de batterij van je iPhone leegtrekken. Neem de locatiegebaseerde suggesties en alle duimpjes die door het beeld heen vliegen. Zelfs als je Facebook niet gebruikt, snoept de app procentjes van je batterij af door zich op de achtergrond te blijven verversen.

In plaats daarvan kun je Facebook Lite gebruiken, een versimpelde versie van de app. Hier doe je wat je altijd doet: scrollen door de tijdlijn, af en toe een duimpje omhoog en checken wie er deze week jarig is. Bij het plaatsen van een status-update mis je wat functionaliteiten, maar hoe vaak zet je er nog iets op?


kooptip

Intussen kan het Facebooken langer dan anders, want de app vraagt minder van je batterij. Video’s spelen zich niet automatisch af en Facebook laat foto’s en andere content in een lagere resolutie zien. Door de eenvoud werkt de app ook sneller, al verloopt het scrollen door de tijdlijn minder soepel, aangezien berichten pas worden ingeladen als je ze bereikt. Een ander voordeel is dat de app slechts 9 MB groot is (de volledige gebruikt ruim 250 MB) en dat Lite veel minder data verbruikt. Ook zijn is er veel meer rust in de app, waar allerlei storende elementen ontbreken.

Wil je het belangrijkste Apple-nieuws en de leukste iPhone-tips in je tijdlijn? Volg iCreate Magazine dan op Facebook!