Terug naar Zijn jouw Facebook-gegevens gelekt? Controleer het hier!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zijn jouw Facebook-gegevens gelekt? Controleer het hier!

Door Laura Grootaarts10 april 2018 18:262 min. leestijd0

Sinds bekend is geworden dat Facebook op zijn zachtst gezegd onzorgvuldig is omgesprongen met gegevens van miljoenen gebruikers, vraag je het je misschien af: zijn ook mijn data gelekt? Facebook heeft nu een pagina gepubliceerd waarop je dit kunt controleren.

This Is Your Digital Life

Facebook raakte afgelopen maand in opspraak toen bleek dat de gegevens van miljoenen gebruikers verzameld en gebruikt zijn door het onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Via een ogenschijnlijk onschuldige app, This Is Your Digital Life, konden Facebook-gebruikers een persoonlijkheidstestje doen.

De maker van de app – een wetenschapper – verkocht de informatie uit deze test door aan het onderzoeksbureau. Dat misbruikte de gegevens voor advertenties, waarbij mogelijk zelfs het stemgedrag van mensen is gemanipuleerd.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Check of je Facebook-gegevens gelekt zijn

Aanvankelijk werd gedacht dat de gegevens van 50 miljoen mensen gelekt waren, maar het is erger. In totaal gaat het om 87 miljoen gebruikers, waarvan bijna 90.000 Nederlanders. Ook als je vrienden aan het quizje hebben meegedaan, kan er zijn rondgeneusd op je profiel. Facebook stuurt alle getroffen gebruikers een bericht, maar daar gaat wel wat tijd overheen. Vandaar dat ze nu deze tool online hebben gezet.

En wat nu?

Facebook-gegevens gelekt

Dat is een heel goede vraag, maar een goed antwoord moeten we je in dit stadium nog schuldig blijven. Want je kunt niet zo heel veel met de informatie. Behalve gehoor geven aan de oproep van Arjen Lubach om je Facebook-account morgenavond te deleten. Het schijnt dat bijna de helft van de Nederlandse Facebook-gebruikers morgen ‘bye bye Facebook’ gaat zeggen.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar