Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Facebook Dating naar Nederland: dit kun je verwachten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Tinder is dé dating-app van het moment, maar voor hoe lang nog? Een geduchte concurrent lijkt in de maak: Facebook Dating. Vorig jaar kondigde Facebook de dienst aan, die nu getest wordt in Colombia, Canada en Thailand. Nieuwe beelden wijzen uit dat de dating-feature naar Nederland komt.

Facebook Dating release

De app is namelijk al voor een groot deel naar het Nederlands vertaald. Dit blijkt uit foto’s die gratisdatingtips.nl in handen kreeg. De plaatjes laten alvast zien wat we van de dating-functie kunnen verwachten.

Voor Facebook Dating hoef je straks geen aparte app te downloaden; het wordt onderdeel van de bestaande Facebook-app. De app heeft een aparte Dating-sectie, die je benadert door op het menu-icoon te tikken.


kooptip

Daarna kom je uit bij het hoofdscherm, waar je allerlei voorgestelde profielen ziet. Met een tik erop krijg je meer foto’s te zien, evenals de profieltekst en kun je kiezen tussen ‘Nee, bedankt of ‘Geïnteresseerd’. Leuk is dat je in dit scherm ook kunt zien of er matches zijn van evenementen die je bezoekt. Zo heb je meteen een gespreksonderwerp met je potentiële vlam.

Facebook Dating in Nederland

Na het tikken op ‘Geïnteresseerd’ kun je meteen beginnen met je foute openingszin. Je hoeft dus niet eerst een match te zijn om een berichtje te versturen. Dit is bij andere dating-apps – zoals Tinder en Happn – wel het geval.

Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor de profielen die je ziet. Uiteraard kun je aangeven welk geslacht je voorkeur heeft en binnen welke leeftijdscategorie diegene moet vallen. Maar je kunt ook bepalen dat je alleen profielen ziet van mensen die geen kinderen hebben, een bepaalde geloofsovertuiging aanhangen, of een bepaalde lengte hebben.

Facebook Dating

Daarmee maakt Facebook Dating het je gemakkelijker dan Tinder om gericht te zoeken naar de man of vrouw van je dromen. Dat is volgens Facebook ook het doel; de functie is bedoeld om langdurige relaties op te bouwen.

Wanneer de Facebook Dating release in Nederland is, is nog niet bekend. Voorlopig Tinderen we er dus nog op los en in iCreate 107 vertellen we over alle geheimen van ’s werelds populairste dating-app. Mis het nummer dus niet! Op 9 april ligt de uitgave in de winkels en kun je hem bestellen in de webshop.