Terug naar ‘Face ID komt eindelijk ook naar de Mac’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Face ID komt eindelijk ook naar de Mac’

Door Laura Grootaarts27 juli 2020 10:102 min. leestijd0

Je Mac ontgrendelen met Face ID? In de toekomst wordt het misschien mogelijk! In de code van macOS Big Sur zijn hiervoor duidelijke aanwijzingen te vinden, zo meldt 9to5Mac.

Face ID op de Mac

Face ID Mac

macOS Big Sur verschijnt dit najaar maar er wordt nu al druk getest met de bèta-versie. In de code zijn termen aangetroffen als ‘FaceDetect’, ‘BioCapture’ en ‘PearlCamera’. Die laatste term was bij het verschijnen van de iPhone X de interne codenaam voor de TrueDepth-camera en Face ID. Sterke aanwijzingen dus voor de komst van gezichtsherkenning naar de Mac!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Face ID werd voor het eerst gebruikt op de iPhone X uit 2017 – die ontgrendel je door ernaar te kijken. Hiervoor is een speciale camera nodig: de TrueDepth-camera. Deze projecteert 30 duizend infraroodpuntjes op je gezicht om hiervan een 3D-beeld te maken. Face ID is inmiddels te vinden op diverse iPhones en op de iPad Pro. Voor de Mac zou het nieuw zijn.

Op dit moment is er wel al een vorm van biometrische identificatie op de Mac. Recente MacBook Pro– en MacBook Air-modellen hebben namelijk Touch ID. Je ontgrendelt deze Macs met je vingerafdruk, via de Touch Bar of een losse knop op het toetsenbord.

Nieuwe Mac: wanneer?

Volgens geruchten komt er vandaag een nieuwe iMac met wat kleine vernieuwingen. Deze Mac behoudt waarschijnlijk het huidige ontwerp en heeft een Intel-chip. We denken niet dat deze Mac Face ID krijgt. Er wordt dit jaar echter ook nog een iMac verwacht met Apple’s eigen Apple Silicon-chip én een nieuw design. Wellicht wordt dit de eerste Mac met Face ID.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

 

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar