Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

‘Face ID komt eindelijk ook naar de Mac’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Face ID Mac


Lees verder na de advertentie

Je Mac ontgrendelen met Face ID? In de toekomst wordt het misschien mogelijk! In de code van macOS Big Sur zijn hiervoor duidelijke aanwijzingen te vinden, zo meldt 9to5Mac.

Face ID op de Mac

macOS Big Sur verschijnt dit najaar maar er wordt nu al druk getest met de bèta-versie. In de code zijn termen aangetroffen als ‘FaceDetect’, ‘BioCapture’ en ‘PearlCamera’. Die laatste term was bij het verschijnen van de iPhone X de interne codenaam voor de TrueDepth-camera en Face ID. Sterke aanwijzingen dus voor de komst van gezichtsherkenning naar de Mac!

Face ID werd voor het eerst gebruikt op de iPhone X uit 2017 – die ontgrendel je door ernaar te kijken. Hiervoor is een speciale camera nodig: de TrueDepth-camera. Deze projecteert 30 duizend infraroodpuntjes op je gezicht om hiervan een 3D-beeld te maken. Face ID is inmiddels te vinden op diverse iPhones en op de iPad Pro. Voor de Mac zou het nieuw zijn.

Op dit moment is er wel al een vorm van biometrische identificatie op de Mac. Recente MacBook Pro– en MacBook Air-modellen hebben namelijk Touch ID. Je ontgrendelt deze Macs met je vingerafdruk, via de Touch Bar of een losse knop op het toetsenbord.

Nieuwe Mac: wanneer?


kooptip

Volgens geruchten komt er vandaag een nieuwe iMac met wat kleine vernieuwingen. Deze Mac behoudt waarschijnlijk het huidige ontwerp en heeft een Intel-chip. We denken niet dat deze Mac Face ID krijgt. Er wordt dit jaar echter ook nog een iMac verwacht met Apple’s eigen Apple Silicon-chip én een nieuw design. Wellicht wordt dit de eerste Mac met Face ID.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac