Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

F1 kijken op je Apple TV: zo doe je het

Auteur: Ward Edema
18 reacties
F1 Apple TV


Lees verder na de advertentie

Het F1-seizoen staat op het punt te beginnen, en je kijkt het gemakkelijk (en het goedkoopst) via de F1 TV-app op je Apple TV. Zo maak je er gebruik van.

F1 TV op Apple TV

Tot vorig jaar was een grote irritatie voor F1 TV Pro-abonnees dat je alleen F1 op je televisie kon kijken via AirPlay of Google Cast. Hierdoor moest je iPad of iPhone constant verbonden zijn om F1 te kijken, en was de verbinding door de tussenstap soms wat minder.

Gelukkig kun je inmiddels al een tijdje de F1 TV-app direct op je Apple TV (4e generatie of nieuwer) installeren. Als je de app al op je iPhone of iPad hebt gebruikt, staat hij bij het ‘Aankopen’-tabblad in de App Store op je Apple TV. Vanaf daar kun je het wolkje aanklikken om de app te installeren. Anders kun je handmatig zoeken naar ‘F1 TV’ in het tabblad met het vergrootglas.

Download F1 TV in de App Store

F1 TV Pro prijs

F1 TV Apple TV


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Is de app geïnstalleerd? Open de app, log in met je F1 TV-account, en je kunt direct beginnen met kijken. Je hebt hiervoor dus wel een F1 TV Pro-abonnement nodig: dit kost € 64,99 per jaar, dus omgerekend zo’n € 5,42 per maand.

Dankzij de Apple TV-app (en de app voor Google TV en Android TV) is een abonnement op F1 TV Pro nu de goedkoopste manier om de sport ‘gewoon’ op je televisie te kijken. En sinds juni 2022 zit er zelfs Nederlands commentaar bij het pakket! Dat is hetzelfde commentaar als bij ViaPlay.

En ViaPlay dan?

Over ViaPlay gesproken – naast via F1 TV Pro kun je ook naar de koningsklasse van de motorsport kijken via de betaalde zender ViaPlay. Die heeft namelijk de televisierechten voor de F1 overgenomen van Ziggo.

ViaPlay kost normaal gesproken € 15,99 per maand, maar er is een Viaplay aanbieding waarmee je goedkoper uit bent. Daarmee betaal je 13,99 euro per maand, al zit je dan wel vast aan een jaarabonnement.  Je krijgt hiervoor ook toegang tot live-uitzendingen van andere sportcompetities, zoals de Bundesliga en de Premier League, maar je bent dus wel meer kwijt dan bij F1 TV Pro.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!