Terug naar F1 kijken op je Apple TV: zo doe je het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

F1 kijken op je Apple TV: zo doe je het

Door Ward Edema28 juni 2022 13:152 min. leestijd16

Het F1-seizoen is alweer een eind onderweg, en je kijkt het dit jaar gemakkelijk (en het goedkoopst) via de F1 TV-app op je Apple TV. Zo maak je er gebruik van.

F1 Apple TV

F1 TV op Apple TV

Een grote irritatie voor F1 TV Pro-abonnees was dat je alleen F1 op je televisie kon kijken via AirPlay of Google Cast. Hierdoor moest je iPad of iPhone constant verbonden zijn om F1 te kijken, en was de verbinding door de extra tussenstap soms wat minder.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Gelukkig kun je nu de F1 TV-app direct op je Apple TV (4e generatie of nieuwer) installeren. Als je de app al op je iPhone of iPad hebt gebruikt, staat hij bij het ‘Aankopen’-tabblad in de App Store op je Apple TV. Vanaf daar kun je het wolkje aanklikken om de app te installeren. Anders kun je handmatig zoeken naar ‘F1 TV’ in het tabblad met het vergrootglas.

Download F1 TV in de App Store

F1 TV Pro prijs

F1 TV Apple TV

Is de app geïnstalleerd? Open de app, log in met je F1 TV-account, en je kunt direct beginnen met kijken. Je hebt hiervoor dus wel een F1 TV Pro-abonnement nodig: dit kost € 64,99 per jaar, dus omgerekend zo’n € 5,42 per maand.

Dankzij de Apple TV-app (en een app voor Google TV en Android TV) is een abonnement op F1 TV Pro nu de goedkoopste manier om de sport ‘gewoon’ op je televisie te blijven kijken. En sinds juni zit er ook Nederlands commentaar bij! Dat is wel hetzelfde commentaar als bij ViaPlay, dus echt kwalitatief hoogwaardig is het niet.

En ViaPlay dan?

Naast via F1 TV Pro kun je ook naar de koningsklasse van de motorsport kijken via de betaalde zender ViaPlay. Die heeft vorig jaar de rechten voor de F1 overgenomen van Ziggo.

ViaPlay kost € 9,99 per maand, en vanaf 1 augustus kost het zelfs € 13,99 per maand. Daarmee betaal je voor dit F1-seizoen (maart t/m november) al 106 euro, en voor een heel jaar straks 169 euro. Je krijgt hiervoor ook toegang tot live-uitzendingen van andere sportcompetities, zoals de Bundesliga en de Premier League, maar je bent dus een stuk meer kwijt dan bij F1 TV Pro.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

16
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Max Verstappen
Lezer
Max Verstappen

Is het mogelijk om een F1 abonnement te delen met meerdere personen?

Jan-Paul
Lezer
Jan-Paul

Dag Ward, is het nog belangrijk welke GEN Apple TV je hebt? Heeft Apple TV minder functionaliteiten op een oudere Apple TV?

Ron Damman
Lezer
Ron Damman

Ik heb de apple tv app op mijn samsung tv en ik heb een oud apple tv kastje. Ik krijg het niet voor elkaar om de F1 TV pro app op mijn tv te installeren. Moet je hiervoor het nieuwste apple tv kastje gebruiken?

Ruud
Lezer
Ruud

Ik heb een 2021 model LG TV i.c.m. Apple TV. Nu wil ik de F1 TV Pro app hierop installeren maar kan deze niet vinden in de App Store. Is er misschien iemand die weet hoe dit werkt? Alvast dank!

Marco vreeman
Lezer
Marco vreeman

Welke f1 tv abonnement moet je eigenlijk hebben ik wil gelijk voor 1 jaar doen zijn veel verschillende
F1 TV Pro Annual (Intro) (1 jaar)
€ 64.99
F1 TV Pro Annual (1 jaar)
€ 64.99
F1 TV Pro Annual (FT) (1 jaar)
€ 64,99

Welke van de van de 3 moet je nu hebben

Charles Leclerc
Lezer
Charles Leclerc

“Gelukkig kun je nu de F1 TV-app direct op je Apple TV (4e generatie of nieuwer) installeren.” Alsof hij van de week net beschikbaar gekomen is. Deze is ergens in oktober/november 2021 uitgekomen…

Jacky
Lezer
Jacky

Ik kijk via appletv naar f1 tv. Ik heb mijn taal commentaar op Engels staan om niet naar het viaplay commentaar te hoeven luisteren. Echter hoor ik nog steeds het Nederlands commentaar, of ik nou Engels Frans of Duits, Spaans, Portugees instel. Het blijft Nederlands. Ik hoor alleen het Engels commentaar op f1 channel maar zou ook op internationaal 1 vd geselecteerd taken moeten horen, maar t blijft Nederlands 🙁 Ik heb een appletv 4K 2022 en de laatste versie f1tv app. Overigens kan op iPhone en iPad wel de taal gewijzigd worden zonder dat ik perse naar t Nederlands… Lees meer »

Daan Jeuken
Beheerder
Daan Jeuken

Hoi Jacky. Ik had hetzelfde probleem, nu niet meer. Je kunt in de Instellingen inderdaad Engels kiezen, maar elke stream die je dan opent moet je dan nog handmatig op Engels zetten. Dat doe je via het luidsprekericoontje, onder in beeld, boven de afspeelbalk. Het is niet ideaal dat hij die instelling niet default onthoudt, dus je moet het bij elke sessie even aanklikken.