Terug naar ‘Apple kondigt goedkope iPad aan; nog geen MacBook’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple kondigt goedkope iPad aan; nog geen MacBook’

Door Laura Grootaarts23 maart 2018 15:193 min. leestijd0

Aanstaande dinsdag 27 maart is er een Apple-event met een educatief thema. Tot nu toe zijn er nog heel wat vraagtekens rondom het evenement. Wordt het een presentatie die inderdaad alleen maar interessant is voor docenten en misschien hun leerlingen? Of komt er een keynote met alles erop en eraan? Mark Gurman van Bloomberg heeft alvast wat spoilers.

Nee, helaas geen goedkopere MacBook

We beginnen met het slechte nieuws: Gurman zwakt de geruchten rondom een nieuwe en goedkopere MacBook af. Insiders beweren dat er wordt gewerkt aan een MacBook die de MacBook Air moet gaan vervangen en die een stuk aantrekkelijker geprijsd is – en daarmee dus interessant voor studenten. De huidige MacBook kost zo’n 1500 euro, de MacBook Air zo’n 1100. Maar de budget-MacBook in kwestie is mogelijk niet op tijd klaar voor volgende week. Het venijn hierbij zit hem in het woordje ‘mogelijk’: misschien komt het er tóch van. Het zou ook kunnen dat Apple de MacBook wel al aankondigt maar dat we moeten wachten voordat deze ook daadwerkelijk in de winkels ligt.

Maar wel een goedkopere iPad

De geruchten rondom een nieuwe iPad houden voorlopig nog wel aan. Het zou gaan om een kleine update van de iPad 2017. Die nieuwe iPad krijgt een lagere prijs dan we van Apple gewend zijn. Het zou kunnen dat er ook een nieuwe Apple Pencil komt die ook werkt op een gewone iPad: de uitnodiging voor het event lijkt in ieder geval getekend en geschreven met een Pencil. Op een nieuwe iPad Pro met Face ID en andere iPhone X-features moeten we nog even wachten.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple Event 27 maart

Opvallend is dat Gurman met geen woord rept over een nieuwe iPhone SE 2. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat Apple de eerste SE onthulde, en veel mensen zitten te wachten op een nieuw compacte iPhone die qua techniek weer helemaal bij de tijd is.

Educatieve software

Het evenement zou ook zomaar in het teken kunnen staan van nieuwe educatieve software. Zo maken we mogelijk kennis met ClassKit, Apple’s nieuwe software-pakket voor ontwikkelaars van educatieve apps. Hiermee wordt de iPad geschikter om toetsen mee af te nemen. Ook wordt er gesproken over een nieuwe versie van iBooks Author waarmee leraren lesboeken kunnen maken. Tenslotte zijn er ook geruchten over een nieuwe versie van de iBooks-app. Die zou qua design veel meer in lijn zijn met de App Store.

We gaan het allemaal horen aanstaande dinsdag. Het evenement begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar