Terug naar Ecg-app voor Apple Watch komt eraan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ecg-app voor Apple Watch komt eraan

Door Sven Lamers30 november 2018 09:342 min. leestijd0

In de volgende update voor de Apple Watch Series 4 wordt eindelijk de ecg-app geactiveerd! Die app had Apple al groot aangekondigd bij de presentatie van de nieuwste versie van het slimme horloge in september. In watchOS 5.1.2 is de functie eindelijk actief! Dat meldt MacRumors en verwijst naar scholingsdocumenten voor Apple Store-medewerkers.

ECG

Ecg-app nog niet in Nederland

Met de ecg-functie kan het slimme horloge atriale fibrillatie herkennen en laat dan weten dat het misschien een goed idee is om naar de dokter te gaan. Er zijn al accessoires beschikbaar die hetzelfde kunnen (bijvoorbeeld van AliveCor), en deze gebruiken onder meer de hartslagsensor van de Watch voor nauwkeurigere informatie. Apple’s ecg zit in elke Watch Series 4, het maakt niet uit of met of zonder 4G. Hiermee wordt Apple’s slimme horloge dus meteen het ecg-apparaat dat de meeste mensen in huis hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is echter erg aannemelijk dat de feature in het begin alleen voor gebruikers in de VS wordt geactiveerd. Daar heeft Apple namelijk al goedkeuring van de Food and Drug Administration gekregen. Hoelang het gaat duren tot die goedkeuring er ook voor de EU is, weten wij niet. De kans is echter groot dat je het aanpassen van de regio-instelling al een heel eind komt. Een app als Apple News verschijnt immers ook in iOS zodra je een regio kiest waar de dienst beschikbaar is.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Hartritmestoornis

Naast het ecg zit er nog een aanvullende hart-functie op de Apple Watch, waarmee hartritmestoornissen herkend kunnen worden. Deze werkt op elke Watch sinds de Series 1. In tegenstelling tot de ecg-functe, die je handmatig moet aanslingeren, is de herkenning van hartritmestoornissen altijd actief. Maar ook deze functie krijgen we in Nederland nog niet. Meldingen over te hoge of te lage hartslag zijn daarentegen ook hier beschikbaar.

Geen medisch toestel

Volgens het scholingsdocument moeten Apple Store-medewerkers expliciet erop wijzen dat de Apple Watch geen diagnostisch apparaat is en medische apparatuur niet kan vervangen. Bovendien moeten gebruikers vooral niet hun medicatie op basis van gegevens van de Watch veranderen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar