Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Ecg-app voor Apple Watch komt eraan

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Watch Series 4 ECG


Lees verder na de advertentie

In de volgende update voor de Apple Watch Series 4 wordt eindelijk de ecg-app geactiveerd! Die app had Apple al groot aangekondigd bij de presentatie van de nieuwste versie van het slimme horloge in september. In watchOS 5.1.2 is de functie eindelijk actief! Dat meldt MacRumors en verwijst naar scholingsdocumenten voor Apple Store-medewerkers.

ECG

Ecg-app nog niet in Nederland

Met de ecg-functie kan het slimme horloge atriale fibrillatie herkennen en laat dan weten dat het misschien een goed idee is om naar de dokter te gaan. Er zijn al accessoires beschikbaar die hetzelfde kunnen (bijvoorbeeld van AliveCor), en deze gebruiken onder meer de hartslagsensor van de Watch voor nauwkeurigere informatie. Apple’s ecg zit in elke Watch Series 4, het maakt niet uit of met of zonder 4G. Hiermee wordt Apple’s slimme horloge dus meteen het ecg-apparaat dat de meeste mensen in huis hebben.

Het is echter erg aannemelijk dat de feature in het begin alleen voor gebruikers in de VS wordt geactiveerd. Daar heeft Apple namelijk al goedkeuring van de Food and Drug Administration gekregen. Hoelang het gaat duren tot die goedkeuring er ook voor de EU is, weten wij niet. De kans is echter groot dat je het aanpassen van de regio-instelling al een heel eind komt. Een app als Apple News verschijnt immers ook in iOS zodra je een regio kiest waar de dienst beschikbaar is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hartritmestoornis

Naast het ecg zit er nog een aanvullende hart-functie op de Apple Watch, waarmee hartritmestoornissen herkend kunnen worden. Deze werkt op elke Watch sinds de Series 1. In tegenstelling tot de ecg-functe, die je handmatig moet aanslingeren, is de herkenning van hartritmestoornissen altijd actief. Maar ook deze functie krijgen we in Nederland nog niet. Meldingen over te hoge of te lage hartslag zijn daarentegen ook hier beschikbaar.

Geen medisch toestel

Volgens het scholingsdocument moeten Apple Store-medewerkers expliciet erop wijzen dat de Apple Watch geen diagnostisch apparaat is en medische apparatuur niet kan vervangen. Bovendien moeten gebruikers vooral niet hun medicatie op basis van gegevens van de Watch veranderen.