Terug naar T-Mobile introduceert eSIM in Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

T-Mobile introduceert eSIM in Nederland

Door Laura Grootaarts22 augustus 2019 11:212 min. leestijd0

T-Mobile ondersteunt vanaf nu eSIM en is daarmee de eerste grote Nederlandse provider die dit doet. Dat betekent dat je op de nieuwste iPhones twee telefoonnummers kunt gebruiken. Geruchten over de introductie van eSIM bij T-Mobile waren er al langer; uiteindelijk duurde het een weekje langer dan verwacht.

eSIM T-Mobile

eSIM T-Mobile op de nieuwe iPhones

De nieuwere iPhones zijn geschikt voor dual sim: twee simkaarten dus. Er is ruimte voor één echt plastic kaartje, en daarnaast is er de eSIM. De eSIM is een ingebouwde ‘embedded’ simkaart, waarop je vanaf nu dus een T-Mobile-abonnement kunt zetten door het scannen van een QR-code. Je hebt dan twee abonnementen en dus twee telefoonnummers op één en hetzelfde toestel. Dat komt bijvoorbeeld van pas als je een zakelijk en privé abonnement op één toestel wilt hebben.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Welke toestellen zijn geschikt?

De nieuwere iPhones zijn geschikt voor eSIM. Dat wil zeggen, de iPhone XS (Max) en de iPhone XR. Daarnaast hebben ook de iPad Pro 2018 en de nieuwe iPad Air een ingebouwde sim. Die kun je dan gebruiken voor een data-abonnement. Apple presenteert volgende maand de nieuwe iPhone 2019-modellen en die zullen ook voorzien zijn van een eSIM. Je kunt bij T-Mobile kiezen voor een abonnement met toestel en een Sim Only-Abonnement. Buiten de iPhones en iPads om zijn er in Nederland verder nog geen toestellen beschikbaar met eSIM.

En de Apple Watch?

De Apple Watch heeft een variant met een ingebouwde eSIM, zodat je hem onafhankelijk van je telefoon kunt gebruiken. Omdat er nog geen providers waren, heeft Apple deze in Nederland nog niet uitgegeven. Ook T-Mobile ondersteunt de eSIM-functie van de Watch ‘nog niet’, maar belooft op de website mensen op de hoogte te brengen wanneer dit wél het geval is. Kortom: klinkt alsof eraan gewerkt wordt.

Ook belangrijk

Nog niet alle apps werken optimaal met eSIM. iMessage kun je op je iPhone bijvoorbeeld maar voor één van de twee nummers gebruiken. Hetzelfde geldt voor WhatsApp, tenzij je naast de gewone variant ook WhatsApp Business installeert.

Bron: T-Mobile

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?
Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar