Terug naar ‘T-Mobile introduceert half augustus eSIM in Nederland’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘T-Mobile introduceert half augustus eSIM in Nederland’

Door Daan Jeuken30 juli 2019 18:552 min. leestijd5

Het lijkt erop dat T-Mobile zeer binnenkort als eerste grote provider de eSIM in Nederland introduceert. Volgens Tweakers gaat dit 13 augustus al gebeuren – over twee weken dus al. De website baseert het gerucht op uitspraken van verschillende T-Mobile-medewerkers. Het nieuws zou betekenen dat je de iPhone XR, XS en XS Max met dual sim kunt gebruiken. Bovendien maakt het de weg vrij voor de Apple Watch 4G in Nederland.

eSIM in Nederland

iPhone met eSIM

De iPhone XR en iPhone XS (Max) ondersteunen als eerste iPhones de eSIM – dat is een digitale simkaart die je toevoegt via een QR-code of de app van je provider. Dit maakt het mogelijk om twee abonnementen te gebruiken op één iPhone. Naast de fysieke simkaart van je eigen provider, zou je een tweede telefoonnummer kunnen toevoegen via eSim, bijvoorbeeld voor je werk. Daarnaast is het mogelijk om in het buitenland een (data)abonnement van een lokale provider te nemen – maar dat kan dus ook al zonder de ondersteuning van T-Mobile in Nederland.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Wie ondersteunt eSIM in Nederland?

Overigens is T-Mobile niet de eerste provider in Nederland die de eSIM ondersteunt, maar wel de eerste van de grote jongens. Apple heeft op zijn website een lijst met providers die eSIM ondersteunen. Voor Nederland staat hier Truphone al vermeld, België ontbreekt nog helemaal.

Apple Watch 4G in Nederland?

De introductie van de eSIM maakt ook de weg vrij voor de Apple Watch 4G in Nederland. Sinds de Series 3 ondersteunt de Watch de eSIM. Koppel je deze aan een abonnement, dan kun je ook bellen met de Watch en kun je je iPhone dus écht thuislaten. De 4G-versie van de Watch wordt al in verschillende landen verkocht, ook in veel omringende landen, en onder andere met ondersteuning van T-Mobile. In Nederland en België is het echter wachten op de eerste provider. Hopelijk gaat T-Mobile deze optie ook bieden.

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?
Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Degenen die hun smartphone (althans de enige met SIM-kaart) willen thuislaten zeggen dus eigenlijk, dat ze een te grote smartphone hebben. Qua scherm en gewicht (wat ik me kan voorstellen), maar ook qua opslag- en werkgeheugen en rekenkracht (wat ik me slecht kan voorstellen). Ik zie vàst iets over het hoofd. 🙂

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Als je een rondje gaat hardlopen of fietsen is het fijn om je iPhone thuis te kunnen laten. Persoonlijk wandel ik in de zomer heel veel, draag vaak jurken zonder zakken. Dan laat ik de iPhone bij die gelegenheid liever thuis – maar bereikbaar blijven is dan ook juist weer fijn, zeker als ik wat achteraf wandel.

Mike
Lezer
Mike

En vergeet niet dat je nu met Apple Pay altijd overal kan betalen als je de Watch wel om hebt en je iPhone thuis ligt. Dat werkt nu ook wel al kortstondig zonder data zelfs maar geen idee of dat ook lang blijft werken zonder data dus liever inderdaad de 4G optie actief.

Hans Derksen
Lezer
Hans Derksen

Ik heb een XR uit Hongkong met 2 fysieke dual sims. Snap niet waarom die niet gewoon in Nederland verkrijgbaar is. Werkt top.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

De markt in Azie is anders, daarom heeft Apple een uitzondering gemaakt. Veel meer mensen hebben daar twee simmetjes, omdat bij de ene provider de data voordelig geprijsd zijn en bij de andere provider juist de belminuten. Je bent daar geen serieuze speler op de markt als je geen dual sim met fysieke kaartjes aanbiedt. Vandaar.