Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘T-Mobile introduceert half augustus eSIM in Nederland’

Auteur: Daan Jeuken
5 reacties
Apple Watch Series 4


Lees verder na de advertentie

Het lijkt erop dat T-Mobile zeer binnenkort als eerste grote provider de eSIM in Nederland introduceert. Volgens Tweakers gaat dit 13 augustus al gebeuren – over twee weken dus al. De website baseert het gerucht op uitspraken van verschillende T-Mobile-medewerkers. Het nieuws zou betekenen dat je de iPhone XR, XS en XS Max met dual sim kunt gebruiken. Bovendien maakt het de weg vrij voor de Apple Watch 4G in Nederland.

eSIM in Nederland

iPhone met eSIM

De iPhone XR en iPhone XS (Max) ondersteunen als eerste iPhones de eSIM – dat is een digitale simkaart die je toevoegt via een QR-code of de app van je provider. Dit maakt het mogelijk om twee abonnementen te gebruiken op één iPhone. Naast de fysieke simkaart van je eigen provider, zou je een tweede telefoonnummer kunnen toevoegen via eSim, bijvoorbeeld voor je werk. Daarnaast is het mogelijk om in het buitenland een (data)abonnement van een lokale provider te nemen – maar dat kan dus ook al zonder de ondersteuning van T-Mobile in Nederland.

Wie ondersteunt eSIM in Nederland?

Overigens is T-Mobile niet de eerste provider in Nederland die de eSIM ondersteunt, maar wel de eerste van de grote jongens. Apple heeft op zijn website een lijst met providers die eSIM ondersteunen. Voor Nederland staat hier Truphone al vermeld, België ontbreekt nog helemaal.

Apple Watch 4G in Nederland?


kooptip

De introductie van de eSIM maakt ook de weg vrij voor de Apple Watch 4G in Nederland. Sinds de Series 3 ondersteunt de Watch de eSIM. Koppel je deze aan een abonnement, dan kun je ook bellen met de Watch en kun je je iPhone dus écht thuislaten. De 4G-versie van de Watch wordt al in verschillende landen verkocht, ook in veel omringende landen, en onder andere met ondersteuning van T-Mobile. In Nederland en België is het echter wachten op de eerste provider. Hopelijk gaat T-Mobile deze optie ook bieden.