Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 11 Pro

Wat heeft de iPhone 11 Pro aan drie camera’s?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
drie camera's iPhone


Lees verder na de advertentie

Het is een trend een smartphoneland: meer dan twee camera’s aan de achterkant. Nu gaat ook Apple hier in mee, want de iPhone 11 Pro heeft een drievoudig camerasysteem. Dat is er zeker niet voor de sier – want elke lens heeft een andere functie. Maar wat zijn de voordelen van drie camera’s precies?

Drie camera’s iPhone 11 pro: 5 voordelen

In de vierkante cameramodule van de iPhone 11 Pro vind je drie 12-megapixelcamera’s. Net als zijn voorganger (iPhone XS) is het toestel uitgerust met een groothoeklens en telelens – maar daarnaast beschikt hij ook over een ultragroothoeklens. Daarmee kruipt de iPhone nóg dichter in de buurt van de spiegelreflexcamera. We bespreken vijf belangrijke voordelen van zo’n extra lens.

1. Verschillende perspectieven

Soms leg je iets van heel dichtbij vast en een andere keer fotografeer je juist een uitgestrekt landschap. Bij een spiegelreflexcamera kiezen professionele fotograferen hiervoor de beste lens uit – en dat kan ook bij de iPhone 11 Pro.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bij het fotograferen met de iPhone 11 Pro hoef je echter geen fysieke lens te pakken, maar je gebruikt de Camera-app om tussen de lenzen te switchen. Standaard worden foto’s geschoten met de groothoeklens. Wil je een onderwerp dichterbij halen, dan selecteer je met één veeg in de Camera-app de telelens. Sta je voor een adembenemend berglandschap of ander spectaculair vergezicht, dan is de ultragroothoeklens je vriend.

2. Vier keer meer in beeld

De nieuwe lens is de ultragroothoeklens. Deze heeft een beeldhoek van 120°, waardoor je liefst vier keer meer van de omgeving vastlegt. Geen gedoe meer met panorama’s: één druk op de sluiterknop en je hebt het prachtige landschap of verbluffende kathedraal meteen mooi op de plaat. Daarnaast is het een uitkomst bij groepsfoto’s, want met de ultragroothoek valt niemand meer buiten beeld.

3. Inzoomen

Het goedkopere broertje van het vlaggenschip is de iPhone 11. Deze heeft ook een groothoek- en ultragroothoeklens, maar daar ontbreekt de telelens. Het grootste voordeel van de telelens is dat je 2x optisch kunt inzoomen. Dit wil zeggen dat je het beeld dichterbij haalt, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

4. Betere portretfoto’s

De nieuwe iPhone 11 Pro heeft ook een betere portretmodus dan zijn voorganger. Voorheen werkten de telelens en groothoeklens samen om de diepte vast te stellen. Met de ultragroothoeklens beschikt de camera over nog meer informatie, waardoor de nauwkeurigheid van de portretmodus verbetert. De bokeh (die onscherpte op de achtergrond) gaat er bijvoorbeeld op vooruit.

5. Nachtfoto’s

drie camera's iPhone

Hoe meer licht een camera verzamelt, hoe beter de foto. Met de drie lenzen kan de iPhone 11 Pro meer licht vangen, en vooral ’s avonds levert dit betere foto’s en video’s op. Bovendien heeft Apple een speciale Nachtmodus toegevoegd, die automatisch wordt geactiveerd als dit nodig is.

Maak je een foto, dan legt de camera in de Nachtmodus meerdere beelden vast. De A13 Bionic-chip voegt de scherpste delen samen en past het contrast aan, zodat alles in balans blijft en een natuurlijke uitstraling heeft. Het resultaat is een prachtige avondfoto met meer licht en minder ruis.