Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo goed is de iPhone 11 nachtmodus

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
iPhone 11 nachtmodus

Een van de grootste vernieuwingen aan de nieuwe iPhones is de speciale iPhone 11 nachtmodus. De foto’s van Apple waren indrukwekkend, nu is het eerste amateurkiekje verschenen. En dat is indrukwekkend.

Lees verder na de advertentie

iPhone 11 nachtmodus

De nieuwe nachtmodus van de iPhone werkt zowel op de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro (Max). De sensoren zijn verbeterd voor weinig-licht-situaties, maar daar blijft het niet bij. Een speciale nachtmodus wordt automatisch geactiveerd als het nodig is – zoals tijdens een etentje bij kaarslicht. Maak je een foto, dan legt de camera meerdere beelden vast. De A13 Bionic-chip voegt de scherpste delen samen en past het contrast aan, zodat alles in balans blijft en een natuurlijke uitstraling heeft. Het resultaat is een prachtige avondfoto met meer licht en minder ruis.

La Coco Rocha

Het Canadese model Coco Rocha kreeg via via een iPhone 11 Pro Max in haar handen. En mediageniek als ze is, wist ze wel (of kreeg ze ingefluisterd) hoe ze daar bereik mee kon genereren. Ze postte een foto met de nachtmodus geactiveerd, en een vergelijkend plaatje zonder die modus.

kooptip

Natuurgetrouwe kleuren

Hoe betrouwbaar deze nachtfoto uit het wild is, valt te betwijfelen. Als Coco een iPhone 11 kreeg toegeschoven én al wist wat ze ermee moest doen, is de kans ook groot dat ze ook voor het perfecte plaatje wel wat hulp kreeg. Desalniettemin ziet de foto er veelbelovend uit. Het verschil in de details tussen nachtmodus en iPhone X is schrijnend.

Ook indrukwekkend is de kleurweergave. Soms worden met softwaretrucjes donkere foto’s dermate opgevijzeld dat ze wel overdag gemaakt lijken. Dat is bij de nachtmodus absoluut niet het geval. De kleuren zijn zeer natuurgetrouw. Alsof je ze met ze eigen ogen ziet. En dat is precies waar Apple altijd naar streeft: een natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid.

iPhone 11 en iPhone 11 Pro release

Sinds vandaag zijn de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro (Max) in de voorverkoop gegaan bij Apple. De grootste verbetering betreft de camera: het instapmodel heeft nu een dubbele camera, en het Pro-model heeft zelfs een drievoudige camera. Ook voor wat betreft de batterij zijn er flinke slagen gemaakt: de iPhone 11 gaat een uur langer mee dan zijn voorganger, bij de iPhone 11 Pro Max loopt de verbetering op tot maar liefst vijf uur. Ook zijn er nieuwe kleuren: zo is het Pro-model er in de nieuwe kleur middernachtgroen. En mocht je ooit in de toekomst toch gaan twijfelen over de kleur, dan kun je je telefoon ook in een nieuw iPhone 11 Pro hoesje hullen.