Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is de binnenkant van de iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Binnenkant iPhone


Lees verder na de advertentie

Met de iPhone X viert Apple dit jaar het 10-jarig jubileum van de iPhone. Uiterlijk is er heel wat veranderd aan het toestel, maar ook de binnenkant van de iPhone heeft in de loop der jaren een ingrijpende metamorfose ondergaan.

Binnenkant iPhone

Om te laten zien hoe de binnenkant van de iPhone in de loop der jaren geëvolueerd is, hebben Bloomberg en teardown-site iFixit de handen ineen geslagen en heel veel toestellen opengeschroefd. Op de site van Bloomberg kun je een interactief kijkje nemen in de iPhones van de voorbije jaren. De verschillen zijn opmerkelijk. Je ziet zo onder meer dat de originele iPhone (op de foto links hieronder) uit 2007 er in vergelijking met de nieuwste iPhone 8 compleet anders uitziet.

De eerste iPhone is uitgerust met een lompe, gele lithium-batterij met een capaciteit van 1400 mAh. Goed genoeg voor tot 8 uur gesprekstijd, 6 uur surfen, 4 uur video kijken of 24 uur audio beluisteren. De iPhone 8-batterij is stukken slanker, heeft een capaciteit van 1812 mAh en gaat stukken langer mee. En dan de camera: de 2-megapixelcamera voldoet totaal niet meer aan de huidige standaarden en levert korrelige foto’s op. Wat bij de iPhone 8 ook in het oog springt, is de taptic engine die zorgt voor haptische feedback.

Bekijk het complete overzicht

Wil je (bijna) alle iPhones naast elkaar zien? En zien wat er de afgelopen tien jaar allemaal vernieuwd is? Bekijk dan alle foto’s bij Bloomberg. Binnenkort kun je daar waarschijnlijk ook de binnenkant van de iPhone X bewonderen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt