Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nederland heeft primeur met Disney+

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Disney Plus NEderland


Lees verder na de advertentie

Disney+ komt op 12 november beschikbaar in Nederland, de Verenigde Staten en Canada. Dat heeft Disney aangekondigd via Twitter. Disney’s streamingdienst kost hier zeven euro per maand of zeventig euro per jaar.

Disney Plus Nederland


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nederland behoort opvallend genoeg dus tot de eerste drie landen waar Disney’s eigen streamingdienst zijn debuut maakt. Een week later volgen ook Australië en Nieuw-Zeeland. Eerder werd nog gedacht dat we hier pas in 2020 toegang zouden krijgen tot Disney+.

Behalve de complete filmcatalogus van Disney zelf, kun je er ook content van Pixar, Marvel, LucasFilm (van Star Wars) en National Geographic zien – allemaal dochterondernemingen van Disney. Ook kun je films van 21st Century Fox streamen; dit bedrijf is gedeeltelijk in handen van Disney. In dit document van Disney zie je wat het aanbod zal zijn: van Bambi tot Frozen 2 tot Amazing Planet.

Direct bij aanvang komen er apps voor de Apple TV, de iPad en de iPhone beschikbaar. Je kunt ook via de browser kijken, wat betekent dat Disney+ ook geschikt is voor de Mac.

Concurrentie voor Netflix

Disney+ gaat de strijd aan met Netflix. En Netflix kan zijn borst nat maken. Niet alleen omdat Disney een heel stuk goedkoper is, maar ook omdat Disney-producties die nu nog bij Netflix te zien zijn, daar straks gaan verdwijnen – Disney houdt ze exclusief voor zichzelf en beëindigt de samenwerking met Netflix. Dat betekent een aderlating voor Netflix. Dit najaar verschijnt er bovendien nóg een nieuwe streamingdienst. Apple’s eigen streamingdienst, Apple TV+, maakt dan zijn debuut. Ook hierop is allerlei exclusieve content te zien. Apple TV+ heeft eveneens een scherpere prijs dan Netflix. Weten welke series er zoal te zien zijn? Lees dan ons dossier over Apple TV+.

Blijft de vraag: voor hoeveel streamingdiensten is de gemiddelde consument bereid om te betalen? Welke streamingdienst heeft jouw voorkeur?