Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Disney+ is vernieuwd: hierom is de app van kleur veranderd

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Disney+ kleur

Het is je vast al opgevallen: Disney+ heeft een nieuwe kleur. Maar waarom is blauwgroen het nieuwe blauw? Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie

Disney+ nieuwe kleur

Disney+ heeft een nieuw likje verf. De streamingdienst, die er al sinds zijn introductie in 2019 hetzelfde uitziet, is opeens van kleur veranderd. Donkerblauw maakt plaats voor groenblauw, zowel in het appicoontje als in delen van de interface zelf – maar waarom eigenlijk?

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De verandering heeft te maken met streamingdienst Hulu. Die wordt in de nabije toekomst geïntegreerd in Disney+, waardoor kijkers alle films en series van beide diensten in de Disney+-app kunnen kijken. Hulu heeft een groen logo, en Disney+ een blauw logo: zie daar, groenblauw.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ook in Nederland?

Er zit echter een staartje aan dit verhaal. Disney+ houdt in Nederland alleen het aanbod van … Disney+. Hulu is überhaupt nog nooit in Nederland beschikbaar geweest, en veel content die in de VS exclusief op Hulu beschikbaar is, maakt in Nederland al deel uit van de Disney+-catalogus.

Disney+ groen

Voor ons verandert er dus verder niks, naast het iets minder herkenbare kleurtje. Gebruikers van HBO Max kunnen echter wél de nodige veranderingen verwachten in de komende maanden. Daar vindt namelijk een flinke herorganisatie plaats waar jij ook wat van gaat merken. Je leest er meer over in ons artikel: HBO Max wordt vernieuwd: dit gaat er binnenkort veranderen.