Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Disney+: alles wat je echt moet weten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Disney+

Disney+ is een van de populairste streamingdiensten in Nederland. Maar hoeveel kost het en hoe kun je kijken? En is het ook leuk als je niet van de geijkte Disney-films houdt? In dit artikel vertellen we je wat je weten moet.

Disney plus aanbod

Disney+ Nederland: primeur!

Met Disney+ hadden we in Nederland een primeur: wij waren in september 2019 het eerste land waar de streamingdienst van start ging, zelfs nog vóór de Verenigde Staten. Bovendien mochten we hier twee maanden gratis kijken. Inmiddels is de dienst ook beschikbaar in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, en zo een beetje alle Europese landen. België kreeg ook in 2020 Disney+.

Aanbod: meer dan klassiekers

Bij Disney denk je in eerste instantie wellicht aan Bambi, Mickey Mouse en héél veel prinsessen. Maar het Disney Plus-aanbod behelst meer dan de Disney-klassiekers en het is zeker niet alleen voor kinderen. Behalve de complete filmcatalogus van Disney zelf, kun je er ook content van Pixar, Marvel, LucasFilm (van Star Wars) en National Geographic zien – allemaal dochterondernemingen van Disney. Ook kun je films van 21st Century Fox streamen; dit bedrijf is gedeeltelijk in handen van Disney.

Op dit moment staan er  al meer dan 800 films en series voor je klaar. Waaronder Star Wars-serie The Mandalorian, een live action-versie van Lady and The Tramp en álle 31 seizoenen van The Simpsons (673 afleveringen). Van de nieuwste Disney-kaskrakers tot Mickey Mouse in zwart-wit: het is er allemaal. Het aanbod wordt iedere maand uitgebreid, bijvoorbeeld met Disney Originals die nergens anders te zien zijn.

Abonnement: zo duur is het

Als je je voor de eerste keer aanmeldt, krijg je Disney+ gratis voor een periode van zeven dagen. Hierbij heb je toegang tot alle content. Daarna betaal je € 6,99 per maand. Een jaarabonnement is iets voordeliger: dat kost € 69,99. Dat scheelt op jaarbasis bijna veertien euro. Ook leuk: Disney rekent geen extra kosten voor 4K, zoals Netflix dat wel doet.

Aanmelden

Om gebruik te maken van Disney+, moet je je eerst aanmelden. Dat doe je bijvoorbeeld via de app op je iPhone of iPad.

 • Download Disney+ in de App Store.
 • Tik op de aanmeldknop.
 • Voer je e-mailadres en een wachtwoord in.
 • Voer je betalingsgegevens in.

Je kunt je ook aanmelden via de browser:

 • Ga op je Mac naar de website van Disney+.
 • Klik op de aanmeldknop.
 • Voer je e-mailadres en een wachtwoord in.
 • Voer je betalingsgegevens in.

Ook al heb je eerst een week gratis: je moet tóch alvast je betalingsgegevens invoeren, zodat aan het einde van je proefperiode de kosten voor de eerste maand kunnen worden afgeschreven. In de app gebeurt dit middels een in-app aankoop. Online kun je betalen via onder meer iDeal of creditcard.

Als je direct na het starten van je proefabonnement opzegt, worden er geen kosten in rekening gebracht en kun je alsnog zeven dagen gratis kijken.

Op welke apparaten kun je kijken?

Disney+ is beschikbaar op heel veel verschillende apparaten – je kunt tegelijkertijd kijken op vier apparaten. Kijk bijvoorbeeld via de app op je iPad, iPod touch, iPhone of andere smartphone. Liever Disney+ op tv kijken? Stream het dan, bijvoorbeeld via AirPlay of via een Chromecast. Of kijk via de Apple TV.

Misschien heb je een smart-tv waarop de (soms automatisch geïnstalleerde) app staat. Op dit moment zijn dat:

 • LG-tv’s vanaf 2016 of later met WebOS 3.0.
 • Samsung tv’s vanaf 2016 (met HD-video-ondersteuning) met het Tizen-besturingssysteem.
 • Diverse smart-tv’s met Android TV, waaronder Sharp AQUOS en Sony Bravia.

Maar er zijn nóg meer opties. Kijk bijvoorbeeld via je browser op je Mac of pc – hiervoor ga je naar de website van Disney+. Heb je een Sony PlayStation 4 of een Xbox One? Goed nieuws, want ook via deze gameconsoles kun je kijken.

Bekijk het volledige overzicht met alle huidige mogelijkheden. Of lees ons artikel Disney+ kijken op tv? Zo doe je dat.

Wat handige tips voor tijdens het kijken

Disney+ iconen
 • Mijn lijst: kom je in de bibliotheek wat leuks tegen wat je later wilt kijken? Tik dan op de plus achter Afspelen om het toe te voegen aan ‘Mijn lijst’. Rechtsonder via ‘Je naam>Mijn lijst’ vind je deze favorieten weer terug.
 • Downloaden: alle content is te downloaden en offline te bekijken. Downloaden doe je via het pijltje achter Afspelen. Maar let op: dit vreet ruimte. Je downloads vind je onderin via het Downloads-paneel. Daar verwijder je de downloads ook weer.
 • Profielen: Tik rechtsonder op je naam en daarna op Nieuw om een nieuw profiel aan te maken. Per account kun je tot zeven profielen aanmaken. Het voordeel? Iedereen heeft zo zijn eigen lijst met favorieten en de gepersonaliseerde Home-page blijft zo ook écht persoonlijk. Bovendien kun je zo een Kinderprofiel instellen, met een kindvriendelijke interface en content.
 • Andere avatar: Heb je je altijd al uit willen dossen als Darth Vader, de Hulk of een van de talloze Disney-prinsessen? Dit is je kans. Tik rechtsonder op je profiel en op ‘Profiel bewerken’. Tik op het potloodje bij je profiel en doe dat nogmaals op de volgende pagina. Kies je icoon.

Hoe Disney+ opzeggen

Wil je Disney+ opzeggen? Bijvoorbeeld direct nadat je een proefabonnement bent aangegaan? Of omdat je er te weinig naar kijkt? De dienst is elk moment opzegbaar.

Via iPhone of iPad

Disney Plus opzeggen

Heb je je (proef)abonnement destijds afgesloten via de app je iPhone of iPad? Dan moet je het ook weer opzeggen via de iPhone of iPad. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

 • Open de App Store en tik rechtsboven op de avatar om je account te openen.
 • Tik op ‘Abonnementen’ en kies het Disney-abonnement.
 • Nu kun je het abonnement annuleren.

Via de website

Heb je je proefabonnement afgesloten via de website van Disney? Dan moet je je via de website ook weer afmelden. Dat werkt zo:

 • Ga naar Disneyplus.com en log in.
 • Klik rechtsboven op je profiel.
 • Klik op account.
 • Klik op ‘Factureringsgegevens’.
 • Klik op ‘Abonnement opzeggen’ en op ‘Opzegging voltooien’.

Als je opzegt, kun je tot het einde van de factureringsperiode nog blijven kijken.

Disney Plus kijktips

Geen idee waar je moet beginnen met kijken? Hieronder zie je vijf trailers van Disney+-titels die volgens ons absoluut de moeite waard zijn. En vind je het helemaal niks? Dan kun je altijd nog Apple TV+ overwegen.