Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De binnenkant van de iPhone 6s onthuld

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Binnenkant iPhone 6s


Lees verder na de advertentie

Sinds vandaag is de iPhone 6s te koop in het buitenland en nu lijkt het er al op dat mensen iets tegen de roségouden iPhone hebben. Eerder vandaag plaatsten we een bericht over iemand die probeerde om een gloednieuwe roze iPhone te verbuigen. Een andere roze iPhone is het slachtoffer geworden van iFixit: die schroefden het toestel zonder pardon uit elkaar.

Wat is er eigenlijk te zien aan de binnenkant van de nieuwe iPhone? De iPhone 6s lijkt niet af te wijken van de iPhone 6, maar er zijn toch belangrijke verschillen.

Kleinere batterij iPhone 6s

iFixits bevidingen bevestigen in ieder geval iets wat we eigenlijk al wisten: de iPhone 6s heeft een kleinere batterij dan zijn voorganger. Die had een capaciteit van 1810 mAh. De accu van de iPhone 6s heeft een vermogen van nog maar 1715 mAh. Daar hoef je overigens niet wakker van te liggen, want de nieuwe iPhone gaat een stuk zuiniger om met energie.

Ruimte voor de Taptic Engine

Door het kleinere formaat van de batterij is er ruimte vrijgekomen voor de Taptic Engine, die is ook behoorlijk groot. De Taptic Engine zorgt voor haptische feedback in de vorm van trillingen. Het nieuwe 3D Touch-schermt is een stukje dikker. Het scherm weegt 60 gram en is daarmee 15 gram zwaarder dan dat van de iPhone 6 en evenveel als die van de iPhone 6 Plus.

Wat verder opvalt aan de iPhone 6s


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zelfs de kleinste schroefjes hebben dezelfde kleur als de rest van de behuizing. De camera’s zijn flink verbeter maar zien er nog bijna hetzelfde uit. Verder is de iPhone lastig te repareren: het toestel krijgt hiervoor een 7 op een schaal van 10. Dit komt omdat de Touch ID-kabel enigszins dwarsligt en omdat je speciale schroevendraaiers nodig hebt. We wensen de mensen van iFixit veel plezier met het in elkaar zetten van hun iPhone. Bekijk de volledige ontmanteling van de iPhone 6s.