Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dating apps: 5 apps voor een leuke Valentijnsdate

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Overal hartjes om je heen, de radio schalt zoetsappige muziek, reclames gaan over liefde en op straat zie je alleen maar verliefde tortelduifjes. Voor de single is Valentijnsdag een confronterende dag. Toch is er nog hoop voor de vrijgezel, want met één swipe kun je de liefde van je leven vinden. Dit zijn vijf goede dating apps.

dating app

1. Tinder

Veruit de populairste dating-app in Nederland is Tinder. De app heeft het dating-landschap op z’n kop gezet; het is de plek waar inmiddels de meeste relaties ontstaan. Doordat de meeste vrijgezellen deze app op hun telefoon hebben staan (naar verluidt bijna twee miljoen), is de kans op succes hier mogelijk het grootst.

2. Happn


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als Tinder de koning van de dateapps is, dan is Happn de kroonprins. De app lijkt op zijn grote concurrent, maar zit iets anders in elkaar. Terwijl je bij Tinder mensen uit de buurt ziet, verzamelt Happn de mensen die in het echte leven je pad hebben doorkruist. Zij verschijnen op je profiel en je kunt zien waar je elkaar bent tegengekomen. De app heeft minder gebruikers dan Tinder (en hierdoor heb je minder matches), maar ze zijn vaker serieus op zoek naar een relatie en vaak ook hoogopgeleid.

3. Bumble

Bumble lijkt erg op Tinder, maar er is één belangrijk verschil: in tegenstelling tot andere dating apps hebben de vrouwen het hier voor het zeggen. Bij matches tussen hetero’s kan alleen de vrouw de eerste stap te zetten met een appje. Handig voor mannen die moeite hebben met een openingszin, en een uitkomst voor vrouwen die overspoeld worden met berichtjes. Als man moet je wel binnen 24 uur reageren – anders vervalt de match. De spanning zit er meteen in.

4. Badoo

Badoo is een sociaal netwerk, maar wordt veel gebruikt als dating-app. Een leuke functie is dat je een foto kunt uploaden van iemand die je aantrekkelijk vindt. Heb je bijvoorbeeld een stiekeme crush op Doutzen Kroes? Upload een foto van haar en Badoo gaat op zoek naar lookalikes die íéts haalbaarder voor je zijn.

5. Lexa

Terwijl Tinder relatief veel jonge gebruikers heeft, vinden veel veertigplussers hun liefdespad bij Lexa. Hier zijn de profielen een stuk uitgebreider, waardoor je meteen een goed beeld hebt van je potentiële date.