Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

11x de leukste producten van CES 2024 voor Apple-fans

Auteur: Sven Lamers
0 reacties

De CES 2024 is alweer voorbij, maar zoals ieder jaar zijn er een hoop innovatieve producten gepresenteerd. Dit zijn de 11 leukste producten voor Apple-fans.

Lees verder na de advertentie

1. Rabbit r1: mijn naam is haas …

… en ik weet heel veel. De Rabbit r1 was de grote hit van techbeurs CES 2024. In de schattige rode behuizing zit een schermpje van 2,88 inch, een simpele processor van Mediatek, 4 GB geheugen, wifi, een roterende camera (voor de voor- en achterkant dus) en een scrolwiel met geïntegreerde knop. Klinkt niet spannend, en dat is het ook niet. De grap zit hem in het besturingssysteem Rabbit OS. Dat is gebaseerd op een AI à la ChatGPT, maar dan speciaal bedoeld voor het bedienen van (web-)apps en analyseren en bewerken van foto’s.

Het systeem leert zelf hoe je het wilt gaan gebruiken. Zo speelt het je muziek af in Spotify, vertelt je wat er op een foto te zien is, of bestelt een pizza voor je. Alles wat je met je iPhone doet dus, maar dan veel efficiënter.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

2. LG Signature OLED T: glasheldere televisie

Televisies hebben in de laatste decennia best wat veranderingen ondergaan. Ze werden alsmaar groter, maar tegelijkertijd ook dunner. Het beeld werd scherper en kleurrijker, maar één ding veranderde nooit. Als de tv uitstaat, dan is het een soort zwart gat in je huiskamer. Tot nu. Want LG heeft de Signature OLED T bedacht. Dit is de eerste televisie met een transparant scherm als hij uitstaat.

De prijs is nog niet bekend, maar aangezien de duurste, niet-transparante televisies van LG al richting de 35.000 euro gaan, willen we de prijs misschien ook helemaal niet weten.

3. Samsung Ballie: BALL-E?

Nee, met deze bal moet je zeker geen voetbal gaan spelen. Dit is de Ballie van Samsung, een slimme robotassistent voor in huis. Daar rijdt-ie vrolijk rond en staat altijd paraat als hij een opdracht voor je moet vervullen. Beetje zoals je dat kent van Siri of Google Assistant. Je kunt hem bijvoorbeeld vragen om een foto of video van je te maken (hij herkent ook personen).

Daarnaast zit er een projector ingebouwd, waarmee hij dat filmpje meteen op een muur kan afspelen. Dichter bij een R2-D2 van Star Wars komen we niet.

4. Flappie: slim kattenluik

Heb je een kat? Dan weet je dat deze viervoeters zo nu en dan graag een cadeautje voor je meenemen in de vorm van een muis of vogel. Of is het toch een moorddreiging? We weten het nooit zeker. Maar feit is wel dat je niet per se een (half)dode muis binnen wilt hebben. Daarom is er de Flappie, een slim kattenluik met camera.

Het ziet of je kat voor de deur staat en laat hem alleen zonder buit binnen. Uiteraard kun je ook foto’s maken, bijvoorbeeld als de schattige snuit van je kat direct voor de camera zit.

5. OtterBox Symmetry: cactus in je broekzak

Met de nieuwe FineWoven-hoesjes nam Apple afgelopen jaar afscheid van leer. De nieuwe hoesjes moesten aanvoelen als leer en net zo stevig zijn. Helaas bleken de FineWoven-hoesjes uiteindelijk geen van allebei te zijn. Hoe het beter kan, laten de hoesjes-experts van OtterBox zien. Ook zij hebben een alternatief voor leer bedacht, maar dan op basis van de ‘huid’ van een cactus.

Dat zit in de Symmetry Series Cacus Leather van het bedrijf. Zelfs op foto’s lijkt het al veel meer op leer dan FineWoven, en qua pasvorm en ondersteuning (bijvoorbeeld MagSafe) zijn de OtterBox-hoesjes net zo goed als die van Apple. Dus, wie durft een cactus in zijn broekzak te steken?

6. Ecovacs Goat GX-600: geit in je tuin

Het is wat met maairobots. Enerzijds superhandig dat je geen gras meer hoeft te maaien, maar voordat je je gazon dusdanig hebt geprepareerd met afgrenzingen zodat-ie dat fatsoenlijk doet, ben je al een dagje verder. Als zo’n robot toch tenminste van begin af aan even slim als een geit zou zijn … die ‘maait’ immers ook niet je tegels.

Dus, hier is de Ecovacs Goat GX-600. Daar zit een 3D-camera met beeldherkenning op, waardoor de maairobot hindernissen uit de weg kan gaan en alleen je gras maait, en niet je bloemen. In die zin zelfs slimmer dan een geit.

7. Carrera Hybrid: voor het kind in je

Speelde je als kind met de bekende Carrera-autootjes? Dan mag je nu alvast weer een kamer in je kelder reserveren voor een nieuwe racebaan. Met de Carrera Hybrid viert AI zijn introductie op het circuit. Er zijn geen vastgelegde sporen en besturen doe je de auto’s gewoon met je iPhone.

Verder kan bijvoorbeeld nat asfalt worden gesimuleerd, zodat de auto’s een ander rijgedrag vertonen. Niks wat we niet al kennen, maar het is op de Carrera-manier perfect uitgewerkt.

8. Glüxkind Rosa: copiloot voor ouders

Wanneer zijn daadwerkelijk alle producten uit ons dagelijks leven eindelijk smart gemaakt? Nu kunnen we in ieder geval de kinderwagen afstrepen, want het Canadese Glüxkind heeft met de Rosa de eerste slimme bolide voor je kroost gemaakt. Je hoeft hem niet zelf te duwen: als jij in de buurt bent, rijdt de Rosa helemaal automatisch. En als je thuiskomt, wiebelt de kinderwagen inclusief baby nog even door zodat de kleine niet wakker wordt. Aan vertwijfelde ouders kun je ook bijna alles verkopen.

9. Withings BeamO: Gezondheidscheck-up voor thuis

Met de Apple Watch houd je prima je algemene fitheid en gezondheid bij. Alleen moet je het horloge daarvoor wel om je pols dragen, voor direct huidcontact. De Withings BeamO is een gezondheidsgadget dat op afstand werkt.

Houd hem in de buurt van je hart en het vertelt je je hartslag, houd hem bij je voorhoofd en je weet je lichaamstemperatuur. Of houd hem met beide handen vast voor een ecg. Het zijn allemaal dingen die een Apple Watch ook kan, alleen niet zo gemakkelijk. Bovendien is de Withings een stuk goedkoper.

10. Lumix S 100mm F2.8 Macro: mini-macro-objectief

Voor fotografen was de CES 2024 een dode mus – op één product na: de Lumix S 100mm F2.8 Macro. Niet alleen maakt die als macro-objectief die de allermooiste foto’s van de allerkleinste objecten ter wereld, hij is zelf ook bijzonder klein en licht. Daardoor is-ie ideaal om mee te nemen op vakantie, zonder dat je nog een tweede tas voor het objectief mee moet nemen. Een mini-macro-objectief, dus.

11. Roborock Flexi Pro: zuigt én dweilt

Het Chinese bedrijf Roborock is druk bezig om een naam te maken op gebied van witgoed en andere huishoudelijke producten. Nu heeft het de Flexi Pro gepresenteerd, een staande stofzuiger (zoals je hem kent uit de Amerikaanse films) die ook nog kan dweilen. Nadat we hem zagen, kregen we meteen zin om ‘I want to break free’ van Queen te zingen – zoek maar naar de muziekvideo op YouTube.