Terug naar CES 2018: Bekijk de 8 meest bizarre, innovatieve en coole gadgets
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

CES 2018: Bekijk de 8 meest bizarre, innovatieve en coole gadgets

Door Koen van Ekeren19 januari 2018 14:055 min. leestijd0

De Consumer Electronics Show (CES) zit erop. Opnieuw kwamen op de elektronicabeurs in Las Vegas de meest innovatieve, krankzinnige en bizarre gadgets voorbij. In dit artikel zetten we acht vermakelijke gadgets van CES 2018 op een rij.

CES 2018

Op CES komen elk jaar weer allerlei gadgets voorbij die interessant zijn voor de Apple-liefhebber. Apple zelf presenteerde overigens geen producten op de beurs, al was het bedrijf stiekem wel aanwezig.

1. The Wall

The Wall

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Groot, groter, grootst: het is dé trend in televisielandschap. Kocht je vorig jaar nog een ‘majestueuze’ televisie van 49 inch, heeft je buurman tegenwoordig een 55-inch in zijn woonkamer staan. Maar die tv-oorlog ga jij winnen, dankzij Samsungs The Wall. Het display heeft een ongekende diameter van 146 inch (3,71 meter!) en bedekt waarschijnlijk je hele muur. Dat verklaart ook meteen de naam: The Wall. Maar de grootte is niet het enige wat The Wall bijzonder maakt, want het scherm is gemaakt van microled. Bovendien is de tv opgebouwd met modules, waardoor je zelf bepaalt hoe groot het scherm is. Handig voor als-ie toch niet op de muur blijkt te passen.

2. Kohler Numi

Kohler Numi

Met de Kohler Numi ga je niet naar de wc omdat het móét, maar omdat het kán. De ruim zesduizend dollar kostende slimme wc is compatibel met Amazon’s virtuele assistent Alexa. Je kunt hem daardoor vragen de wc-bril op te tillen, nummers van je afspeellijst af te spelen (ja, een wc met speakers), of het toilet door te spoelen. Maar dat is niet het enige kunstje, want wanneer je de wc nadert, opent de sluitdeksel vanzelf en gaat de sfeerverlichting aan. Hij heeft zelfs een touchscreen afstandsbediening en een voetverwarming. Nee: eigenlijk is de Numi geen wc. Het is een troon.

3. Razer Mamba Hyperflux

Razer Mamba Hyperflux

Zijn naam verwijst naar een levensgevaarlijke slang, maar de Razer Mamba Hyperflux is de koning der muizen. De draadloze gamemuis neemt het grootste probleem van de bestaande draadloze muizen weg, want je hoeft hem nooit op te laden. Tenminste: niet als je hem netjes op de mat laat liggen. Die geeft via een magnetisch veld namelijk stroom aan de muis, waardoor je je nooit druk hoeft te maken om een lege accu. Ook zit het met de signaalsterkte meer dan goed, dankzij een speciale Adaptive Frequency Technology-techniek van Razer. Dat is nog eens een Magic Mouse.

4. CX-1

Het rondzeulen van een zware koffer is straks verleden tijd. Aangedreven door kunstmatige intelligentie rolt de CX-1 de eigenaar achterna als een trouwe hond. De koffer heeft namelijk identificatie- en volgalgoritmen, zodat hij je goed op de hielen zit. Heb je haast? Geen probleem. De wandelende koffer volgt je tot een snelheid van elf kilometer per uur – zie dan maar eens weg te komen. Zijn sensoren, vierwielaandrijving en 170-graden groothoeklens helpen hem obstakels te ontwijken. En als je hem tóch verliest, waarschuwt hij je via een armband. Want hij is misschien nog wel banger om jou kwijt te raken, dan jij de koffer.

5. Walker

Met Walker zit het wel goed met je huisbeveiliging. Als jij erop uit gaat, houdt de tweebenige Walker tijdens zijn patrouille alles nauwlettend in de gaten. De spraakgestuurde beveiligingsrobot detecteert bewegingen en geeft een waarschuwing als er iets niet pluis is. Ook neemt hij met zijn ingebouwde camera beveiligingsincidenten op. En als Walker niet meer nodig is voor de bewaking, kan hij nog altijd voor je dansen of voetballen. Best knap voor een robot zonder armen.

6. IconConnected Power Sleeve

IconConnected Power Sleeve

Een laptophoes die ook je MacBook oplaadt: dat klinkt toch als een droom? De Power Sleeve kan het. Naast zijn beschermende behuizing heeft hij 14.000 mA aan boord om de (13- en 15-inch) MacBook Pro twee keer volledig op te laden. Naast usb-c heeft hij ook een usb-a-poort, zodat je intussen ook je iPhone van het rode batterij-icoon verlost. Ideaal. Toch is de hoes niet helemaal wat je denkt. De usb-c-poort bevindt zich aan de buitenkant van de hoes, dus je kunt je lege MacBook niet opladen terwijl in een dichte hoes zit. Dan maar buitenlangs, met de rits op een kiertje!

7. Aibo

Aibo

Je wilt graag een hond, maar je bent allergisch, vaak van huis en je woont op vierentwintig hoog. Wat doe je dan? Je adopteert Sony’s robothond Aibo. Zijn schattige OLED-puppyogen doen je smelten als een ijsje buiten de vriezer en zijn aanmaaksensoren maken hem net zo aaibaar als een labradorpup. In zijn spitse neus zit een camera en daarmee herkent hij meerdere familieleden. Ook leren alle Aibo’s ervaringen van elkaars, want ze zijn met elkaar verbonden via de cloud. De hond is alleen niet zo energiek: hij gaat slechts twee uur mee met de batterij, waarna je hem drie uur moet opladen. Eigenlijk net een kat …

8. Alpine iLX-F309

Alpine iLX-F309

Bij een nieuwe auto is het absoluut een pluspunt als daarin het Apple CarPlay-systeem is ingebouwd. Maar om daar nu een auto op uit te kiezen, dat gaat een beetje ver. Gelukkig is er het ‘zwevende’ scherm van Alpine Electronics. Het 9-inch display ondersteunt CarPlay en past in vrijwel iedere auto. Je installeert het in een 1-DIN-chassis, waarna hij via een verstelbare houder als het ware voor het dashboard zweeft. Helaas is de resolutie van het scherm niet erg indrukwekkend, wat je voor een scherm van 1100 dollar misschien wel mag verwachten. Daar kun je bijna een iPhone X van kopen. Bíjna.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar